Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaz Spor Okulları törenle açıldı

Yaz Spor Okulları törenle açıldı
Yaz Spor Okulları törenle açıldı

Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, 29 Haziran’da Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen açılış töreniyle başladı. 5-18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler, 22 branşta yapılacak.
Atatürk Spor Salonu’nda yapılan açılış törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Şube Müdürü İsmail Kılınç ve Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Ertürk, antrenörler ile çok sayıda sporcu ve veliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile tören başladı.
Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili İsmail Barın, “Çalışmalarımızı daha da güçlendirmek amacıyla İl Merkezimizde hali hazırda 2 tane, Sandıklı ilçemizde 1, Emirdağ’da ilçemizde 1 adet açılmak üzere toplam 4 Gençlik Merkezimizde toplam 21 bin genç üyemiz bulunmaktadır. Gençlerimizin serbest zamanlarını aktif bir şekilde değerlendirmelerine yönelik gençlik merkezlerimizde hafta içi ve hafta sonu dahil her gün sabah 9.00’dan akşam 21.00’e kadar etkinlikler düzenlenmektedir. Afyonkarahisar ili olarak gerek kulüpler gerekse bireysel olarak son yıllara bakıldığında başarıda bu birlikteliğin ne kadar doğru ve bilinçli yapıldığının bir göstergesidir. Afyon Belediyespor, basketbol branşında bu yıl en üst lige çıkması gerek İkbal Afyon Belediye Yüntaş Voleybol takımının erkekler Efeler Ligi’ndeki her geçen yıl başarı çıtasını yükseltmesi ve en son olarak AFJET Afyonspor futbolda yakaladığı 4 yıldaki başarısı bunun en büyük göstergesi olmuştur” dedi.  
YAZ KUR’AN KURSLARI DA VAR
Yaz Kur’an Kursları hakkında bilgi veren Barın, “Yine Diyanet İşleri Başkanlığı’nca açılan Yaz Kur’an Kurslarına katılan 7-18 yaş aralığındaki gençlerimize sporu sevdirmek, serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve onların sosyal aktivitelere katılımını sağlamak fiziksel gelişimlerine katkıda bulunmalarını amaçlayan bir iş birliği protokolü imzalanmıştır. Yaz Kur’an Kurslarına katılan gençlerimizin sporla tanışması ve spor kültürüne sahip bir nesil yetişmesi için hep birlikte büyük bir uğraş vereceğiz” ifadesine yer verdi.
BARIN’DAN DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR
Yapılan çalışmalara destek verenlere teşekkür eden Barın, “İlçelerimizde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlükleri olarak Kaymakamlıklar, Belediyeler ve kulüpler ile birlikte ilçelerimizde çeşitli branşlarda İl Spor Merkezleri açılmıştır. İl Müdürlüğü olarak bütün bu çalışmalarda bizlere her türlü desteği veren Valimiz Mustafa Tutulmaz’a, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a ve Vali yardımcılarımıza, kaymakamlarımıza, ilçe ve Belde Belediye Başkanlarına, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ASKF, Türkiye Spor Yazarları Derneği Spor taban birliklerine, spora gönül veren Antrenörlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize ve tüm faaliyetlerimizde her zaman yanımızda olan halkımıza, sporu tanıtan ve sevdiren değerli basınımıza, özveri ile çalışan personelimize teşekkürlerimi arz ederim” şeklinde konuştu.
Tören Halk oyunları ve sportif gösterilerin yapılmasının ardından tamamlandı.
Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından açılan Yaz Spor Okulları’nda Atletizm, Badminton, Basketbol, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Judo, Karate, Masa tenisi, Okçuluk, Tekvando, Tenis, Voleybol, Vücut Geliştirme, Yüzme olmak üzere toplam 17 branşta ücretsiz olarak verilecek. Ayrıca Engelliler Yaz Spor Okulları’nda da Atletizm, Özel Sporcular Basketbol, Cimnastik, Masa Tenisi ve Voleybol olmak üzere 4 ayrı branşta eğitim verilecek. Yaz boyunca devam edecek olan eğitimler Afyonkarahisar Spor Kompleksi, Atatürk Spor Salonu ve Çok Amaçlı Spor Salonu’nda (Anıt Park Yanı) yapılacak.