Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yedek hac başvuruları başladı – Kocatepe Gazetesi

Yedek hac başvuruları başladı – Kocatepe Gazetesi
Yedek hac başvuruları başladı

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı’nca (DİB) Afyonkarahisar’a bin 308 hac kontenjanı verildiğini söyledi.
“KESİN KAYITLAR YAPILDI”
Afyonkarahisar’a verilen bin 308 hac kontenjanından 740 tanesinin ilgili mevzuat gereği DİB, 568 tanesinin de yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla yapılacağını belirten Kabukçu, “Birinci etabı tamamladık. İlk turda yani kesin kayıt yaptırma hakkı kazanan kardeşlerimizin kayıtları yapıldı. Bunlardan mazeretleri sebebiyle gelemeyenler var. Onların yerine Başkanlığımız tarafından 17 Ocak Perşembe günü itibariyle yedek kayıt imkânı başladı. Önümüzde ki hafta 25 Ocak Cuma gününe kadar bu kayıtlar devam edecek.” dedi.
“AFYON’A 255 YEDEK KONTENJAN VERİLDİ”
Hac kayıtlarında uygulanan sistem hakkında bilgi veren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, yedekten kayıt olma hakkı kazananların cep telefonlarına Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla SMS ile ulaşıldığını kaydetti. Yedek kayıt için müracaatları için 25 Ocak Cuma gününe kadar başvurulması gerektiğini dile getiren Kabukçu, Afyonkarahisar’a bu yıl 255 adet yedek hac kayıt kontenjanı verildiğini açıklayarak bu konuda ki çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
“42 ŞEHİT AİLESİ VE GAZİYE HAK TANINDI”
Şehit aileleri ve gazilere hac ibadetinde bir hak doğduğunu dile getiren Müftü Kabukçu şöyle konuştu: “Şehit ve gazi yakınlarımızdan müracaat etmiş olmaları halinde bu yıl toplam 42 kişiye kayıt hakkı tanındı. Ben bir uyarıda bulunmak istiyorum. Şehit aileleri ve gazilerimiz hac kaydı ve ön müracaat yaparken mutlaka ilgili yerlere dikkat etmelidirler. İnternet üzerinden yaptıkları münacatta şehit veya gazi yakını olduklarına dair ilgili bölümü işaretlemeleri gerekiyor. Eğer bu bölüm işaretlenmez ise sistem tabi ki onu göremiyor. Birde gazilerimiz ve şehit yakınlarımız ellerinde ki belgeyi bize kayıt esnasında ibraz etmeleri gerekiyor. Çünkü bunun hukuki sonuçları var. Bu sebeple ben müracaat eden kardeşlerimizin de bu konuda hazırlık yapmalarını kendilerinden rica ediyorum.”
“SÜREÇ DEVAM EDİYOR”
Şükrü Kabukçu, 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında yedek kontenjanlar için yapılacak başvurular sonucu bu kontenjan tamamlandığında sürecin devam edeceğini vurguladı. Kabukçu, “Eğer hala yedek kontenjanımız dolmadı ise Başkanlığımızın vereceği talimatla biz yine ilan edeceğiz. Yedek hac kayıt listesinde imkân nispetinde yine kayıtlar yapılmaya çalışılacak. Bize bu yıl yeniden kura çekilecek mi sorusu soruluyor. Hayır. Yılda bir defa kura çekiliyor. Orada oluşturulan yedekleme sistemi peş peşe devam ediyor. Yani gelemeyen vefat veya benzeri sebeplerle hac kontenjanları düşen kardeşlerimizin yerine yedeklerden sıra ile alınmaya devam ediliyor. 25 Ocak 2019 tarihinden sonra kayıt yaptıran kardeşlerimizin takip etmelerini rica ediyorum.” dedi.  
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi