Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yemen ve D-8 İslam Birliği için birleşme çağrısı

Yemen ve D-8 İslam Birliği için birleşme çağrısı
Yemen ve D-8 İslam Birliği için birleşme çağrısı

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları tarafından dün öğleden sonra saat 14:00’de PTT önünde “Yemen’de İnsanlık İşgal Altında” başlıklı basın açıklaması yapıldı.
“5 ÜLKEDEN 14 YENİ DEVLET”
SP İl Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Turgut, günümüzde çağdaş yezitlerin Kerbela’ya çevirdiği Yemen için, susuzluktan öldürülen Hüseyinler için ve zalimlere karşı kıyam etmek için toplandıklarını söyledi. Günümüz emperyalizminin dünyayı parçalayıp talan ettiği dünya savaşlarına kısa bir ara vermesinin yüzüncü yılı olduğunu belirten Turgut, “Bugün, ABD’nin İran’a karşı kullanması için Irak’a kimyasal silah satmaya başlamasının 30’ncu yılıdır. Bugün koalisyon güçlerinin, kimyasal silah bulundurduğu için Irak’ı işgal etmesininin 15’nci yılıdır. Bugün ‘Arap Baharı’ adıyla İslam coğrafyasının yeniden dizayn edilmeye başlanmasının 8’nci yılıdır. Geçmiş yıllarda Amerikan New York Times gazetesinin dış politika analisti Robin Wright’ın ortaya attığı; Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Libya ve Yemen’den oluşan 5 ülkeden 14 yeni devletin ortaya çıkacağı tezi adım adım gerçekleşmektedir.” dedi.
“BİR TARAFTA AÇLIK
BİR TARAFTA KOLERA”
Suudi Arabistan öncülüğündeki askeri koalisyon ve uluslararası sermaye lejyonerlerinin, üç yıldır Yemen’de kan döktüğünün altını çizen Turgut, “Koalisyonun saldırılarının başladığı 2015 yılından buyana Yemen’de insani durum her geçen gün kötüye gitmektedir. Yemen hava sahasının kapatılması ve limanların kullanılamaması sebebiyle insanı yardımların girişi engellenmektedir.  Yemen halkı bir taraftan açlıkla boğuşurken öte taraftan kolera ile mücadele etmektedir. Temiz suya ulaşamamanın yol açtığı Kolera, ilaç ve aşının bulunmamasından dolayı hızla Yemen şehirlerine yayılmaktadır. BM ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aktardığı verilere göre, 2 bin 300 Yemenli koleradan dolayı hayatını kaybetmiştir. 1 milyon 100 binden fazla kolera vakasına rastlanmış, 3 milyon Yemenli ise kolera tehdidi altında yaşamını sürdürmektedir.” diye konuştu.
 “YALANIN ARKASINDA STRATEJİK KONUMU VAR”
“Neden bu kan? Bu gözyaşı neden?” diye sorduğumuzda, sermayenin fotokopi medyasından yükselen tek cevap ise mezhep çatışmaları” diyen Turgut, “Açıkça ifade etmek istiyoruz ki bu bir yalandır ve bunu tekrar edip duran koro da yalancıdır. İslam ülkelerindeki her karışıklıkta parmağı olan Siyonistlerin uydurduğu bir yalandır. İslam coğrafyasından kanlı ve kirli ellerini çekmek istemeyen emperyalistlerin uydurduğu bir yalandır. Bu yalanın arkasında; Stratejik olarak Yemen’in Kızıldeniz ve Hint Okyanusu’nda 200 adasının bulunması yatmaktadır. Bu yalanın arkasında; Dünya deniz ticaretinin yüzde 40’ının geçtiği Kızıl Deniz ve Süveyş Kanalı’nın tek giriş ve çıkış noktası olan Bab’ül Mendeb Boğazına sahip olmasıdır. Yine bu yalanın arkasında; Yemenin Afrika Boynuzuna yakınlığı, Suudi Arabistan ile komşuluğu, Kızıl Deniz ve Arap Denizinde uzun bir kıyıya sahip olması, Aden, Hudeyde ve Feha gibi önemli limanlara sahip olması yatmaktadır.” ifadelerine yer verdi.
“ARTIK BU SAVAŞ DURSUN”
Yemen’deki acımasız kıyım sebebinin; zalimlerin bitmek bilmez ihtirası olduğunu vurgulayan Oğuzhan Turgut şöyle konuştu: “Burada ifşa ediyoruz, Emperyalizmin doymak bilmez açgözlülüğüdür. Siyonizm’in arzı mevut arzusudur. ABD’nin kibirli saldırganlığıdır. Avrupa’nın ikiyüzlülüğüdür. Birleşmiş Milletlerin gerçek yüzüdür. Ve Müslüman ülkelerdeki koltuk sevdalılarının işbirlikçi tutumudur. Biz kendimiz için istediğimiz gibi Yemen için de tüm dünya için de adaletin, barışın, sükûnetin her yerde hâkim olmasını istiyoruz. Silah tüccarlarının, kanla beslenenlerin ve onların kuklalarının ve maşalarının oyunları bitsin istiyoruz. Artık bu savaş dursun, bölgede kimin eli ve emeli varsa defolup gitsin diyoruz. Bugün burada yaptığımız; bir yakınma, bir şikâyet, bir ağıt toplantısı değildir. Bu bir uyanış ve kıyam çağrısıdır. Akla, izana ve vicdana sahip olanlara. Kalplerde saklı hazinelere talip olanlar ve tüm insanlığa; Bu bir avuç iktidar sahibi zümreye dur demek için bir birleşme çağrısıdır. D-8 İslam Birliği’nin aktif hale getirilmesinin vakti ve çağrısıdır. Biz buradan haykırıyoruz ki: İslam Birliği kurulmadan, birliğimiz tesis edilmeden bu vahşet son bulmayacaktır.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi