Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Olacak, Yüzde Kaç Artacak?

2024 asgari ücret ne kadar olacak?’ sorusu gündemdeki sıcaklığını koruyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantı tarihi açıklanması ile birlikte asgari ücret Ocak zammı açıklamaları da peş peşe gelmeye başladı. Türk İş Başkanı Ergün Atalay, ise yaptığı açıklamada ilk kez bir rakama işaret etti.

2024 asgari ücret ne

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete bu yıl bir kez zam yapılacağı duyurmuş, hem işçi hem de işveren için en doğru kararı vereceklerini ifade etmişti.

asgari ücret ne kadar olacak

“YILDA BİR KEZ YAPILACAK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Balkanı Vedat Işıkhan asgari ücrete yılda bir kez yapılacak olan zam ile ilgili şu açıklamalarda bulunmuştu: “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine asgari ücreti enflasyona ezdirmemek. Asgari ücrete zam zaten hep yılda bir kere yapılıyordu. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü.”

ATALAY’DAN AÇLIK SINIRI GÖNDERMESİ

Asgari ücret pazarlığı için masaya oturmaya saylı günler kala Türk İş Başkanı Ergün Atalay, bir açıklamada bulunarak, “Açlık sınırından bir pazarlık olmaz onun üzerinden bir pazarlık olur”  dedi.

Asgari ücret alt sınırı olan 14 bin 25 lira olduğuna işaret etti. İlk toplantı 11 Aralık’ta yapılacak.

Yeni asgari ücret verilecek zam oranına göre şu şekilde olacak:

 

  • Yüzde 35 zam ile – 15.392 TL
  • Yüzde 40 zam ile – 15.962 TL
  • Yüzde 45 zam ile – 16.532 TL
  • Yüzde 50 zam ile – 17.103 TL
  • Yüzde 55 zam ile – 17.603 TL
Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti