Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak”

“Yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak”
"Yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak"

Bölgedeki planlama hakkında bilgi veren Başkan Burhanettin Çoban; yeşil alandan, sağlık alanına, eğitim alanından, ibadet alanına kadar her şeyin ayrıntılarıyla düşünüldüğü 395 bin metrekare alandaki yapılaşmada yolların geniş tutulduğunu bildirdi.
Afyonkarahisar Belediye Meclisi,  ÇİMSA bünyesinde faaliyet gösteren Çimento Fabrikası’nın, Halımoru Köyü’nde yapılan modern fabrikasına taşınacak olması nedeniyle Fatih Eşrefpaşa ve Güvenevler Mahallesini kapsayan bu bölgede yeniden imar plan tadilatına gitti.
Konuyla hakkında detaylı bilgi veren Başkan Çoban, yeni bir Karaman Mahallesi oluşturulmaması için titizlikle üzerinde çalışılan planlamada 65 bin metrekare yeşil alan, 20 bin metrekare eğitim alanı, 3 bin metrekare ibadet alanı, 2 bin metrekare ise sağlık alanı ayrıldığını bildirdi.
Başkan Çoban 25-20- ve 15 metre olacak şekilde yolları tasarlanan bölgede 10 kata kadar yapı yapılabileceğini kaydederken, yapılarda bahçe çekme mesafeleri düzenleneceği için Karaman Mahallesi’nde ki gibi bitişik ve birbirine ek binalar olmayacağını söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)