Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni kimlik kartlarında emeğimiz çok”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,
“Yeni kimlik kartlarında emeğimiz çok”

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, İl Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, Merkez İlçe ve ilçe nüfus müdürleriyle toplantı yaptı.
 Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Oflu ve ilçe nüfus müdürleri katıldı.
Toplantıda Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü İlhan Eser, Akıllı Kimlik Kartları ile il merkezi ve ilçelerdeki kurum çalışmaları hakkında Vali Mustafa Tutulmaz’a bilgiler verdi.
BU KARTLAR ÇOK GÜVENİLİR
Nüfus teşkilatının son yıllarda önemli atılımlar yaptığını belirten Vali Mustafa Tutulmaz; “İlçe ziyaretlerimde nüfus müdürlüklerini ziyaret ettim. Çalışma ortamlarını ve faaliyetlerini yerinde gördüm. Ben nüfus konusunda önemli görevlerde yer aldım. Kimlik katlarının fikir aşamasından şu anda kullanımına kadar etkin çalışmalarım oldu. Güvenliği maksimum derecede olan ve tamamen bizler tarafından üretilen kimlik kartları şu anda kullanılmaktadır. Çok güvenilir olan bu kartların şu anda kullanılıyor olmasından çok memnunum.” dedi.
MERNİS, MALİ DENETİMDE ROL OYNADI
Mernis projesinin ülkemizde yolsuzluklar ve benzeri kanunsuz işlerin önlenmesinde önemli bir yerinin olduğunu kaydeden Vali Tutulmaz; “MERNİS, güvenlik güçlerinin elini kuvvetlendirmede özellikle maliye ve bankalarda önemli rol oynadı. Yolsuzlukların önlenmesinde siz nüfus çalışanlarının büyük emeği vardır. Ama bu kimlik kartı kullanılmaya başlandığında mevcut yolsuzluk durumu daha da azalacaktır. Bu nedenle bizler daha çok çalışarak değişimin sağlanmasına katkıda bulunmamız gerekir. Zaten bulunduğumuz mevki ve makamların gereği de budur. Kimlik kartlarının değiştirilmesi önümüzde 3 yıllık süremiz var. Ama mümkünse bu görevi bizler daha kısa sürede bitirelim. Kimlik sahteciliklerinin önlerine geçmek için vatandaşlarımızın yeni kimlik kartlarını alarak kullanmaları gerekmektedir. Şu anda yaklaşık olarak 12 milyon kişi kullanıyor. Ancak daha 70 milyona yakın kişi daha kullanmıyor. Bizler daha verimli bir şekilde çalışmalı ve bu çalışmayı en iyi şekilde yürüterek vatandaşlarımızın yeni kimlik kartlarını alarak kullanmalarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti