Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yerli ve milli birliktelikten birileri rahatsız oluyor”

“Yerli ve milli birliktelikten birileri rahatsız oluyor”
“Yerli ve milli birliktelikten birileri rahatsız oluyor”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, haftalık basın toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını değerlendirdi. Yurdunuseven, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 2019’dan sonraki 5 senede de kendisini destekleyeceğini söylemesinin ardından Beştepe’de bir görüşme gerçekleşti. Liderler seviyesindeki ilk somut görüşme böylece dün yapılmış oldu. Bundan sonra ittifak için ortak bir çalışma grubu kurulacak. Bir milli duruş veya bir milli birliktelik olduğu zaman birileri bundan rahatsız oluyor. Bakınız Cumhuriyet Halk Partisi ve HDP birlikte ‘hayır’ cephesi oluşturduklarında kimse bundan rahatsız olmuyor ancak AK Parti, MHP ile yerli ve milli bir birliktelik içerisinde olduğu zaman birileri rahatsız oluyor” dedi.
CHP’YE HDP ELEŞTİRİSİ
Yurdunuseven, konuşmasında şu vurguları yaptı:
“HDP’nin ırkçı bir parti olduğunu zaten söyleniyordu. Bir terör partisi olduğu söyleniyordu. Hasip Kaplan’ın yaptığı açıklama bunu resmen tescilledi. CHP’de bunlarla aynı cephede AK Parti ve MHP’ye karşı bir duruş sergiliyor. CHP’den HDP’ye, HDP’den de PKK ve YGP’li teröristlere peşkeş çekilen taşıtların Mehmetçik’e yönelik hain pusularda kullanıldığı iddia ediliyor. Bakın bu parti eğer iktidar olursa halimiz ne olur tahmin bile edemiyorum. CHP’nin hafta sonu gerçekleşen kongresinde bir konuşma yapan eski il başkanı, İmam hatiplere, Kuran kurslarına kafayı takmış. Kuran’dan ne zarar gördün de kursu rahatsız etti! İmam hatip kapatılınca uzaya çıkacak güce mi erişeceksiniz? Bir de Selahattin Demirtaş’ın özgürlüğünü arzu etmiş. CHP ne yapmak istiyor anlayamıyoruz. Genel başkanımız ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milli bir birliktelik içerisinde olmalarından rahatsız olanlar buna niye ses çıkarmıyor? Bakınız hafta sonu yaptığı toplantıda diyor ki ‘Selahattin Demirtaş’a özgürlük için mücadele etmeliyiz’. Bu durum sizin HDP ile olan bağınızı göstermiyor mu? Biz MHP ile oturduğumuz zaman da birileri rahatsız oluyor. Asıl garipsenmesi gereken bir terör örgütünün siyasi uzantısı ile CHP’nin masaya oturmasıdır.”
ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK DÜZENLENECEK
Afyonkarahisar’da önemli bir etkinlik düzenleneceğini hatırlatan Yurdunuseven, “İlimizde 1-2 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Motokros Şampiyonası’nın tanıtım toplantısına katıldık.Bu çok ciddi bir organizasyon ve ilimiz için atılan müthiş bir adım. Dünya, tabiri caizse ilimizi izleyecek ve buradan da ciddi bir reklam elde etmiş olacağız. Dünyada motorsporlarının kalbi ilimizde atacak. 1.4 milyar kişi bu şampiyonayı takip ediyor. İlimiz ve ülkemiz için gurur verici. 1,4 milyar insan 67 ülke canlı yayında ilimizde düzenlenen etkinliği izleyecek. İlimize bu organizasyonda 35–40 bine yakın kişinin gelmesini bekliyoruz. Ben, Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’ı takdir ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” >> Murat ARISOY’un Haberi

 

BASIN MENSUPLARI İLE PASTA KESTİ

 

AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven daha sonra toplantıya katılan basın mensupları ile 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü nedeniyle pasta kesti. Ardından gazetecilerle bir süre sohbet eden Yurdunuseven, başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.