Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeryüzündeki mateme gökyüzü ağladı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yeryüzündeki mateme gökyüzü ağladı

Tunceli’nin Ovacık İlçesi’ne bağlı Garipuşağı Köyü kırsal kesiminde bir grup PKK’lı teröristin arama tarama faaliyetleri yapan güvenlik güçlerine ateş açması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yasin Mergen’in cenazesi memleketi Afyonkarahisar’a getirildi

Askeri bir uçakla Afyonkarahisar Askeri Havaalanına getirilen şehit cenazesi ilk olarak Yarenler Mahallesi’ndeki şehidin evine götürüldü. Burada annesi, babası ve akrabaları tarafından karşılanan şehit cenazesi helallik alındıktan ve dua edildikten sonra askeri cenaze töreninin düzenleneceği İmaret Camii’ne gönderildi. Oğullarının naşını görünce hıçkırıklara ve göz yaşlarına boğulan Mergen Ailesi’nin yanında sağlık ekipleri sürekli hazır bulundu. Mahalle sakinlerinin ve akrabalarının teselli etmeye çalıştığı Mergen Ailesi sağlık görevlireninin ve askeri personelin nezaretinde camiye gitti. Şehidin üniversite öğrencisi olan kardeşi Mevlüt Mergen de Kastamonu’dan Afyonkarahisar’a geldi. Mahalle sakinlerinin ve akrabalarının teselli etmeye çalıştığı aile, sağlık görevlileri ve askeri personelin eşliğinde camiye getirildi.
Camideki törene Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Halil Aydoğan ve Ahmet Koca, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, siyasi parti temsilcileri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
Törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu. Bu sırada terör örgütü PKK aleyhinde ‘Kahrolsun PKK’, ‘Ordu millet elele’ sloganları atıldı. İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sırasında ise şehidin annesi Leman Mergen de ön sırada saf tuttu. Şehidin subay üniforması giydirilen yeğeni 3 yaşındaki Yunus Emre Mergen ise dayısının resmini öpüp asker selamı verirken, bu sırada yakınları ise “Bir tane verdik, bir tane daha yetiştiriyoruz” diye bağırdı.Törene Emniyet güçleri de yoğun bir şekilde katıldı. Şehit Uzman Çavuş Mergen’in cenazesi Asri Mezarlığı’ndaki şehitliğe defnedildi.

“Milletin bağrında, vatan toprağının huzurunda”

Şehit Yasin Mergen’in İmaret Camisi’ndeki cenaze töreninde Üsteğmen Murat Bastem de bir konuşma yaptı. Bastem, Şehit Yasin Mergen’in Türk Milleti’nin bağrında olduğunu söyledi

Üsteğmen Murat Bastem, özetle şunları söyledi: “Yasin Mergen, adını dağlara-taşlara yazdığımız aziz şehitlerimizden biri oldu. Şehidimizin saygıdeğer ailesi; doğduğu günden beri üzerinize titrediğiniz ve büyük güçlüklerle büyüttüğünüz oğlunuzu kaybet-menizin dayanılmaz acısını paylaşıyoruz. Ama unutmayınız ki O, artık Türk Milleti’nin bağrında, vatan toprağının huzurundadır.
Türk evladı, vatanını, bayrağını ve namusunu korumak için asker olur.Vatanın ve milletin ferahı uğruna gerekirse canını seve seve feda etmekten çekinmeyen bir kahramandır. İnançlı, bilinçli ve kararlıyız. Türk bayrağı, ebediyyen yükseklerde dalgalanacak, Türk vatanı sonsusa kadar hür ve bağımsız kalacaktır.”

Şehit ailesine taziye ziyareti

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Tunceli İlçesinde güvenlik güçleriyle bölücü örgüt arasında çıkan çatışma sonrasında Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Yasin Mergen’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu

Beraberinde Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Okşin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli ile birlikte Şehit ailesinin evine giden Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga; şehit Uzman Çavuş Yasin Mergen’in babası Ayhan Mergen ve annesi Leman Mergen ile tüm aile fertlerine ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Hüzünle gerçekleştirilen taziye ziyaretinde; Uzman Çavuş Yasin Mergen’in ruhuna Fatiha okundu ve dualar edinldi. Mergen ailesinin acısını paylaşan Vali Haluk İmga, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Jandarma Komutanı J.Alb. Okşin Akşit ile Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Allah’tan Şehit Annesi, babası ve yakınlarına sabırlar dilediler. Vali İmga; ziyaret sırasında Şehit Ailesine, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Çevre ve Orman Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu’nun da başsağlığı mesajlarını iletti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti