Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıkıma giden ilk dilekçeyi Çarşı Yöneticisi verdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yıkıma giden ilk dilekçeyi Çarşı Yöneticisi verdi

İkinci Belediye Şehir Çarşısı’nın yıkılıp yıkılmayacağı ile ilgili tartışmalar yaşanırken, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çarşı esnafı ile bir araya geldi. Çoban, çarşının depreme dayanıklılığının
araştırılması talebi ile ilgili dilekçenin ilk olarak Çarşı Yöneticisi Mustafa Şevik tarafından verildiğini söyledi

İkinci Belediye Şehir Çarşısı’nın ‘riskli yapı’ değerlendirmesi kapsamında yıkılıp yıkılmayacağına ilişkin tartışmalar sürüyor. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, bu tartışmalar üzerine İkinci Belediye Şehir Çarşısı yönetimi ve esnafı ile bir araya geldi. Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, çarşının yıkımının yolunu açacak ilk dilekçenin İkinci Belediye Şehir Çarşısı Yöneticisi Mustafa Şevik tarafından verildiğini belirtti.
YANLIŞ YÖNLENDİRDİ
Şevik’in verdiği dilekçeyi Çarşı esnafı ile paylaşan Çoban, “Binada deprem testi yapılmasını isteyen Belediye değil, bizzat işyeri yönetim kuruludur. Hal böyle iken işyeri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şevik’in CHP Milletvekili Burcu Köksal’ı çağırarak; ‘Belediye iş yerlerimizi yıkmak istiyor’ şeklinde açıklama yapması ve milletvekilimize de yanlış bilgi vererek onun da aldığı yanlış bilgi ile açıklama yaptırması, yine aynı yöneticinin Kocatepe Gazetesi’ne aynı açıklamayı yaparak kamuoyunu yanlış yönlendirmesi ve gazetecilere yanlış bilgi vermesi bizleri üzmüştür” dedi.
TESPİT YAPILIRSA
DÖNÜŞÜ OLMAZ
Yönetici Mustafa Şevik’in dilekçeyi bizzat kendisine getirdiğini aktaran Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Ben dilekçeyi Başkan Yardımcımız Sabri Demirkapu’ya havale ederek ilgilenmesi talimatını verdim. Bunun üzerine, Başkan Yardımcımız Sabri Demirkapu bizzat yönetici Mustafa Şevik’e ‘Bu dilekçeyi veriyorsun, biz afet riski ile ilgili tespite başlarsak bundan dönüş olmaz! Bunu biliyor musun?’ şeklinde açıklama yapmış buna rağmen yönetici Mustafa Şevik dilekçeyi vermekte ısrar etmiştir” ifadelerini kullandı.
YENİ YOL HARİTASI İSTİŞARESİ
Yöneticini verdiği dilekçede, “Zaman zaman binlerce kişi 6 adet düğün salonunda bir araya gelmektedir. Bu sırada meydana gelmesi muhtemel bir depremde binanın dayanıklı olup olmadığı büyük önem kazanmaktadır. Binanın depreme dayanıklı olup olmadığının makamlarınızca incelettirilmesini … arz ederim.” şeklinde talepte bulunmasına rağmen, hem milletvekiline hem de basına, ‘sanki belediye yıkım istiyormuş gibi’ açıklama yapmasını iyi niyetli görmediğini belirten Çoban, hatta bir siyasi partide görevli bu yöneticinin ‘acaba siyasi olarak mı’ bu işi başlattığını da düşündüğünü ifade ederek, esnafla yeni yol haritası üzerinde çalışacaklarını kaydetti. (Kocatepe Haber Merkezi)