Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yılmaz Erdoğan Alevi mi?

Türkiye’nin başarılı, senaristleri ve yönetmenleri arasında yer alan Yılmaz Erdoğan, senaristliğini ve başrol oyunculuğunu yaptığı “İnci Taneleri” dizisi ile uzun bir aradan sonra ekranlara döndü.

Türkiye’nin başarılı, senaristleri ve

Kanal D ekranlarında yayınlandığı ilk bölümünden itibaren reyting rekorları kıran; yönetmenliğini Şenol Sönmez’in üstlendiği, başrollerini Hazar Ergüçlü, Selma Ergeç ve Kubilay Aka’nin paylaştığı dram türündeki İnci Taneleri dizisinin senaristi ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan’ın kim olduğu merak ediliyor.

 

YILMAZ ERDOĞAN KİMDİR?

Yılmaz Erdoğan, Oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcı Yılmaz Erdoğan, 4 Kasım 1967 tarihinde Hakkâri’de doğmuştur. Kürt asıllı olan Yılmaz Erdoğan’ın Anadolu Ateşi dans topluluğunun kurucusu Mustafa Erdoğan’ın küçük kardeşi, ses sanatçısı Deniz Erdoğan’ın ağabeyidir. İlk ve ortaokulu Hakkari’de tamamlayan Yılmaz Erdoğan, lise eğitimine Ankara Aydınlıkevler Lisesine devam etmiştir. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini kazanan Erdoğan, eğitim hayatını yarıda bırakarak Ferhan Şensoy’un Nöbetçi Tiyatro kadrosuna katılmıştır.

 

Senaristlik kariyerine,  1988 yılında Olacak O Kadar adlı komedi programında senaryo yazar kadrosunda yer alarak atılan Erdoğan,  1993 yılında kendi yazdığı ve Demet Akbağ ile başrolünü paylaştığı Bir Demet Tiyatro isimli televizyon programı ile geniş kitleler tarafından tanınmıştır.

Yılmaz Erdoğan, Sadri Alışık Ödülleri en iyi erkek oyuncu, Altın Kelebek Ödülleri en iyi komedi dizisi, AACTA en iyi yardımcı erkek oyuncu, Afife Tiyatro Ödülleri Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü sahibidir.

 

YILMAZ ERDOĞAN ALEVİ Mİ?

1967 tarihinde Hakkâri’de doğmuş olan Yılmaz Erdoğan, Kürt asıllıdır. Yılmaz Erdoğan’ın alevi olup olmadığı ile ilgili bir açıklaması bulunmamaktadır.