Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YKS birincimiz Afyon’u onurlandırdı

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS) sonuçlarına göre eşit ağırlıkta birinci olan Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Emre Ekici, üniversiteleri araştırarak tercih yapacağını ifade etti.

YKS eşit ağırlık alanında Afyonkarahisar Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencisi Emre Ekici Türkiye birincisi olurken, sayısal alanda ise Türkiye 50’incisi oldu. Ekici annesi Mine ve babası Yasin Ekici, kardeşleri ile birlikte Vali Kübra Güran Yiğitbaşını ziyaret etti. Ekici’ye İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci ve Okul Müdürü Turgay Bingül de eşlik etti.

Ziyaret sonrasında açıklama yapan Vali Yiğitbaşı, şehir olarak Emre’nin başarısıyla onurlandıklarını ifade etti. Yiğitbaşı, öğrencilik dönemlerinde Emre’nin annesi ve babasının imam hatip lisesinde birinci ve ikinci olmak için yarıştığını dile getirdi. Ailenin başarı ile dolu olduğunu belirten Vali Yiğitbaşı, “Bizim bu gayretlerimiz şehir olarak eğitimde daha da ileri adımlar gayret ettik göreve geldiğimizden beri hem Milli Eğitim Müdürümüz hem bizler.” dedi.

 

‘HATIRI SAYILIR BİR BAŞARI ELDE ETTİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM’

Türkiye birincisi Ekici, “Başarımda tabi ki son bir yıldaki çalışmamla etkili oldu. Ama bu gelen başarının son bir yılda veya iki yılda gelen bir mucize olduğunu düşünmüyorum. 12 yıllık eğitim hayatım boyunca ve hatta öncesinde 18 yıllık bütün hayatım boyunca hep çevremdeki olaylarda, internette gördüğüm videolarda, çevremde gözlemlediğim olaylar olur, belli başlı bilgiler almaya çalıştım.  hepsini zihnime yerleştirmeye çalıştım. Ve geçmişten gelen birikimimle bu sınavda da hatırı sayılır bir başarı elde ettiğimi düşünüyorum. İlk yüze giren, ilk beş yüze giren ilk bine giren her hangi bir arkadaşım da şuanda benim yanımda olabilirdi. Buradan herkesi bütün derece yapan öğrencileri ve çok emek vermiş herkesi çok tebrik ediyorum. Yıl boyunca öğrendiğimiz bilgileri birbirimizle paylaşarak birikimli bir şekilde birbirimizi yukarıya çıkardık, şuan benim olduğum yerde onlardan her hangi biri de olabilirdi, onlara da çok teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Sabah aslında sonuçlar açıklandıktan yarım saat sonra falan uyandığımda mesajlarla uyandım. Herkes birinci olduğumu bana yazmış benim haberim yoktu henüz. Oldukça şaşırtıcı oldu. Ama hala şoktayım şuan hala gözlerim de doluyor. Çok ilginç oldu, sınavdan önce böyle bir şeyi kesinlikle beklemiyordum. Ama hani sınavdan sonra böyle bir şey görünce belki olabilir diye düşündüm ama birincilik yine beklemiyordum. Benim  için çok şaşırtıcı oldu.” ifadelerine yer verdi.

‘BÖLÜM VE ÜNİVERSİTE OLARAK KARARSIZIM’

Gitmek istediği üniversite hakkında araştırma yapacağını belirten Emre Ekici, “Bölüm olarak da henüz kararsızım. Bölüm veya üniversite olarak, eşit ağırlıkta birinci oldum ama ben aslında ama ben sayısalcıyım. Sayısalda 50. oldum. Sayısalda tercih yapmayı düşünüyorum. Hangi üniversite olur, hangi bölüm olur, daha mezunlarla, öğrencilerle ve üniversitelerle görüşüp bir karara varacağım. Henüz kararsızım.” ifadelerine yer verdi. >> Şeyda YEŞİLÇAY’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti