Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yol bitti artık tamam, deme vakti geldi”

SP Merkez İlçe Başkanı

SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, AK Parti iktidarını eleştirerek, “Yaşanılanlar gösteriyor ki; bu kadar sorumsuz bir iktidarla yürünecek yol kalmamıştır. ‘Durmak yok yola devam’ değil, ‘Yol bitti artık tamam.’ demenin vakti gelmiştir” dedi

 

Saadet Partisi (SP) Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan haftalık rutin basın açıklamasında genel ve yerel gündemi değerlendirdi.
“SARAYIN GÜNLÜK
MASRAFI 10 MİLYON TL”
SP Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan, Sayıştay denetim raporlarıyla Türkiye’de israf boyutunun ne kadar büyük çapta olduğunun gözler önüne serildiğini bildirerek, “Sayıştay’ın Cumhurbaşkanlığı Denetim Raporu’na göre, Beştepe’nin günlük masrafı tam tamına 10 milyon TL’dir. Dikkat edin aylık değil ‘günlük’ masrafı 10 milyon TL. On milyonu asgari ücret üzerinden hesap edersek; 10000000/2324= 4303 asgari ücrete tekabül ediyor. Yani 4 bin 303 kişi bir ay boyunca çalışacak, sarayın yani Cumhurbaşkanlığı Külliyesi de bir günde bunu yiyecek. Başka bir ifadeyle bir asgari ücretlinin sarayın bir günlük giderini karşılayabilmesi için 4 bin 303 ay çalışması gerekiyor. Bu da bir kişinin 358 yıl çalışması demek oluyor. Yani sizin ve sizden sonraki 4 neslin daha çalışması gerekiyor. Ne için? Sarayın bir günlük masrafı için.” dedi.
“SP İKTİDARIYLA İSRAF SON BULACAK”
“Hep kötü yanından bakmayalım. Bu rakamlar bize gösteriyor ki ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik olumsuzluklar kaynak yetersizliğinden değil, iktidarın yanlış politikalarından olduğunu gösteriyor.” diyen Arslan, “Allah’ın izni ile SP iktidara gelmesi ile israf son bulacak. Bu bile üretim için, istihdam için ciddi bir kaynak demek. Sadece sarayı kapatmak yaklaşık 130 bin asgari ücrete karşılık geliyor. Alın size kaynak. Bu sadece sarayın israfıdır. Diğer kuruluşların israfını da düşünün. Bir de işin yolsuzluk boyutu var. Rüşvet boyutu var. Bu üç kalem; israf, yolsuzluk ve rüşvetin önüne geçtiğimiz zaman ekonomide ciddi bir rahatlama olacaktır.” şeklinde konuştu.
“PROBLEMLER AŞILIR
YETERKİ İŞ EHLİNE VERİLSİN”
Eğitimde karmaşa yaşandığını ifade eden Arslan şunları kaydetti: “Yaşadığımız karmaşaya değinmek istiyorum. Şimdi çıkıp diyorlar ki; ‘500 bin tablet dağıtacağız.’ sormazlar mı adama tablet dağıtsan ne olacak, internet altyapısı yok? Alt yapı olsa internetin parasını nasıl verecek? Yedi aydır uzaktan eğitim diyorsunuz, tablet vermek şimdi mi aklınıza geldi? Kaybolan 7 ayın telafisi nasıl sağlanacak? Tablet dağıtımını ifade ederken hiç mahcubiyet hissettiniz mi? Vatandaşın kendi imkânlarıyla bir tablet alamadığını hiç aklınıza getirdiniz mi? Bütün bu yaşananlar gösteriyor ki; bu kadar sorumsuz bir iktidarla yürünecek yol kalmamıştır. ‘Durmak yok yola devam’ değil, ‘Yol bitti artık tamam.’ demenin vakti gelmiştir. İnanıyor ve biliyoruz ki; ülkemizin aşılamayacak hiçbir problemi yoktur. Yeter ki işi ehline verelim.” >> Kocatepe Haber Merkezi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti