Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yol yapımında zamanla yarışılıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Yol yapımında zamanla yarışılıyor

Şiddetli kış mevsiminde ciddi zarar gören yolların yeniden yapımında zamana karşı yarıştıklarını söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mesai mefhumu gözetilmeden çalışıldığını, özellikle gazetecilerin hangi şartlarda yol yapıldığını gözlemlemeleri halinde çalışmaları takdir edeceklerini bildirdi.

Çoban, ana arterlerde ilk kez kendi döneminde uygulanan sıcak asfalt çalışmasının en geç 10 gün içerisinde tamamlanacağını müjdeledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, yol çalışmalarının seyri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Çoban, yol yapım çalışmalarını detaylarıyla anlattı.
MESAİ MEFHUMU GÖZETİLMEDİ
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Belediye olarak alet, ekipman, iş makineleri, asfalt şantiyesi gibi yatırımları geçen yıl tamamladıklarını ifade etti. Afyonkarahisar’da yaklaşık 3 yıldır tarihinde görülmedik alt yapı yatırımları yapıldığını vurgulayan Çoban; “AFJET A.Ş 60 milyon TL’lik bir yatırımla şebekeyi tamamen yenileyip büyüdü. Abone sayısı 4 binden neredeyse 12 bin aboneye çıktı. Doğal gaz bir iki mahalleye ancak gelebilmişken bugün birçok mahallemize girdi ya da girmek üzeredir. Teknolojik gelişime bağlı olarak fiber optik teknolojisi hem süper online hem de Telekom tarafından fiber optik hatlar döşeniyor. Tüm bunların hepsi kaldırımlarımıza ve yollarımıza zarar veriyor. Geçtiğimiz kışı çok şiddetli yaşadık. Ama bu kışta bizim daha önce alt ve üst yapısını bitirmiş olduğumuz 32 mahallemiz hiçbir hasar görmedi. Burası çok önemli. 32 Mahallemiz içerisinde; Güvenevler, Örnekevler, Hasankaraağaç, Cumhuriyet, Marulcu gibi mahallerimiz kışa rağmen hiçbir hasar görmemişti. Bugün yine Nisan ayında başladığımız yol seferberliğimizi gerçekten gece gündüz çalışarak, mesai mefhumu gözetmeyerek 24 saat tabiri caizse çalışarak yollarımızı hemen hemene bitirdik.” dedi.
“GAZETECİLER ÇALIŞMALARI
GÖRSE TAKDİR EDERLERDİ”
Ana arterlerde eski otogar kavşağından fuar kavşağının ilerisine kadar olan bölümde yol çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Demiryalayan türbesinden, PTT Telekom Müdürlüğü’nün olduğu alana kadar yerlerin kaldığını bildirdi. Gazlıgöl caddesinde doğal gaz firmasının yapacağı çalışmaların beklediklerini anlatan Çoban; “Ankara yolunda ise arkadaşlarımız bugün itibariyle çalışmaya başlıyorlar ancak Efeler kavşağından Ankara köprülü kavşağına kadar Belediyemizin sorumluluğunda olan bölümde ihalesini yaptık yağmur suyu kanalı yapılıyor. Müteahhit firma çalışmalara başladı. Proje çalışması biter bitmez buradaki çalışmaları da bitireceğiz. Dolayısıyla artık Gazlıgöl kavşağı ve Ankara yolu da bittiği zaman hemen hemen şehir merkezimizdeki hiçbir arterimizde yapılacak şekilde yollarımız kalmamış oluyor ve en güzel şekilde yapıyoruz. Önemine vurgu yapmak istediğim en önemli konu; biz sadece yol yapmıyor alt yapıda yapıyoruz. Keşke gazeteci arkadaşlarımız yol çalışmalarını yaparken nasıl bir çalışma yaptığımızı görselerdi bizi takdir ederlerdi. Mesela biz İnönü caddesinde, Atatürk Bulvarı’nda en son Kurtuluş caddesinde, Bankalar caddesinde sadece yol yapmadık. Yolu 50 santimetre kazdık. Alt yapıyı tamamen yeniledik.” diye konuştu.
SICAK ASFALT
UYGULAMASI İLK
Kurtuluş caddesi üzerinde yürütülen çalışmalar sırasında yaşananları örnek olarak aktaran Burhanettin Çoban, ilk yapıldığında 40 santimetre aşağıda arnavut taşı olarak tabir edilen doğal taş parke yolun üzerine asflat atıldığını, sert kış şartlarında bu yolun zarar gördüğünü belirtti. Kurtuluş caddesinde zarar gören yolun üzerine yama asfalt atıldığını bunun birkaç kez tekrarlandığını ifade eden Burhanettin Çoban; “Bu şekilde yol 50 santimetreye kadar yükseltilmiş ve alttaki malzemelerin çoğu kalitesiz, standartlara uygun olmayan malzemelerdi. Yeni aldığımız freze ile yolları 50 santimetre kazıdık, en kaliteli şekilde alt ve üst temel serdik. Bunları sıkıştırdık üzerinede 10 santimetre asfalt attık. Bu attığımız asfalta binder tabaka deniliyor. İnşallah gelecek yıl tüm yaptığımız yollara tekrar 5 santimetre aşınma tabakası dediğimiz asfaltımızı atacağız. Böylelikle hem binder asfalt ve aşınma asfalt yapılmış olarak yollarımız uzun yıllar dayanıklı hale gelecek. Biz eskilerin yaptığı gibi hemen kazı 10 santimetre asfalt at ya da 5 santimetre kazı asfalt at böylesi bir şey yok. Şehir merkezimizde bir iki bulvar hariç sıcak asfalt yapılan yol yoktu. Bu bizim dönemimizde yapılan bir uygulama. Ana arterlere sıcak asfalt yapıyoruz. İnşallah bu çalışmamız devam edecek. Ama biz en geç 10 gün içerisinde eğer doğal gaz şirketide Gazlıgöl caddesi üzerindeki çalışmayıda bitirirse hiçbir arterimizde bozuk yolumuz ya da tamir gerektirecek yolumuz kalmamış oluyor.” şeklinde konuştu.
HER YERE ASFALTA ZAMAN YETMİYOR
Afyonkarahisar’da yolların Türkiye’deki birçok şehir yollarından üstün olduğunu savunan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; “Karayolları standardında çizgileri ile alt yapısı ile ve asfalt kalitesi ile bitiyor. Bunu yaparkende cumhuriyet tarihi rekorlarını kırıyoruz. Şimdiden asfaltta 80 bin tona ulaştık, yıl sonu hedefimiz 150 bin ton asflattı. Tahminimce 2012 yılı hedefi olarak asfaltta 150 bin tonuda geçeceğiz. Sıcak asfalt yapılan yolarımızın yanı sıra Milli Birlik caddesinde beton parke, Sahipata, Veysel Karani, Hoca Ahmet Yesevi, Esentepe mahallerimizde beton parke yol çalışmaları yapıyoruz. Belediye olarak her yere asfalt olarak yetişme şansımız yok. Örneğin Milli Birlik caddesi hemen çalışmaya girilmesi gereken bir yoldu. Bir taraftan İnönü caddesinde asfalt yaparken hiç olmazsa Milli Birlik caddesinde de doğal gaz şirketinin maalesef girmediği bir süreçte beton parke yol yapmaya karar verdik. Her yere asfalt olarak yetişemiyoruz. Kimi yerleri beton kimi yerleri asfalt yol yapıyoruz. Özel bir ayırım yok. Tek sebep her yere asfalt olarak zamansal olarak yetişememek. Aslında beton parke yol asfalta göre yüzde 30 daha ucuz.” ifadelerini kullandı.
Haber: Burcu Aydın

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti