Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yolcu garantisinde Belediye kârlı”

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, bazı eleştirilere konu olan
teleferik ihalesinin her açıdan Afyonkarahisar’ın menfaatine olduğunu söyledi

 

İhale kapsamında yıllık 140 bin yolcu garantisi verileceğini, bu garanti süresinin 15 yıl ile sınırlı olduğunu anlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “15 yıllık süre ile 140 bin yolcu garantisini ve her yolcudan alınacak 25 TL’lik biniş ücretini çarptığımızda ortaya 52,5 milyon TL’lik bir bedel çıkmaktadır. Yani Afyonkarahisar Belediyesi teleferik projesini hayata geçirecek ve 52,5 milyon TL’lik bir bedeli de 15 yılda yüklenici firmaya ödeyecektir. Bu hesap bu manaya gelmektedir” dedi.
“TELEFERİK İHALESİNDE BELEDİYE KÂRDA”
Geçtiğimiz dönemde teleferik projesi ihaleye çıktığında güçlü bir asansör firmasının ihaleyi kazandığını, ancak bu işin atından kalkamayacağına kanaat getirince ihaleden çekildiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Biz ilk projenin üzerinde değişiklikler yaptık. Anıtlar Kurulu’nun istediği düzeltmeleri gerçekleştirdik. Hıdırlık bölümünde sosyal tesisler, spor tesislerini projeye ekledik. Ayrıca Kale’nin zirvesinde de insanların çayını içebileceği, ihtiyacını karşılayabileceği sosyal tesisleri projeye dahil ettik. Bunlarla birlikte proje yenilenmiş ve genişlemiş iken 52,5 milyonluk yatırım bedelini de 15 yıla yaymış oluyoruz. Yıllardır Afyon’un dilinde ve hayalinde olan bu projeyi Allah’ın izniyle biz gerçekleştireceğiz. Hem de Afyonkarahisar’ın son derece menfaatine olan bir şekilde gerçekleştireceğiz.” dedi.
“HOBİ BAHÇESİNE PARA ÖDEMEK İSTEMEYEN YENİDEN KURAYA GİRER”
Son dönemde hobi bahçeleri ile ilgili olarak da kendilerine eleştiriler yöneltildiğini hatırlatan Başkan Zeybek, “300 kişinin değil tüm Afyon’un menfaatini düşünmek zorundayız” dedi. Hobi bahçelerinde eskiden hak sahibi olanlar için belirlenen ücretlere tepki gösterildiğini anlatan Başkan Zeybek, “Hak sahibi olan arkadaşlara diyoruz ki, bu bedeli ödemek istemiyorsan yeniden kuraya girersin. Kuradan çıkarsan söylenecek bir şey yok. Ama ben kendi yerimde devam edeceğim diyorsan bunun bedeli var. Bu bedeli ödemelisin ki, diğerleriyle aranda adaletsizlik olmasın. Biz hak-adalet üzerine iş yapmaya çalışıyoruz. Kimseden haksız bir bedel talep etmiyoruz. Sadece hobi bahçelerinde hak sahibi olan 300 kişinin değil, tüm Afyonlular’ın hakkını korumak zorundayım” dedi. Hobi bahçelerinden istenen bedel nedeniyle oy kaybına uğrayacağını söyleyenler olduğunu da dikkat çeken Zeybek, “Oy hesabıyla tehdit edilecek adam değiliz. Biz adalete önem veriyoruz. Hobi bahçelerindeki hak sahibi olan hemşehrilerimizden de vicdanlarına danışarak hareket etmelerini rica ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Erkmen kavşağı düzenlenecek
ERKMEN KAVŞAĞI DÜZENLENECEK
Paşa Camii önündeki yol çalışmalarının tamamlanması ile bölgenin ve trafiğin rahatladığını vurgulayan Başkan Zeybek gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine, “Erkmen beldesine dönüş amacıyla ışıklı cep şeklinde eskiden düzenlenen ve Fehmioğlu kavşağı olarak bilinen yol ayrımının trafikte aksamaya neden olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Oraya da müdahale edeceğiz. Paşa Camii önündeki kavşak Erkmen’e dönüşlere de hizmet veriyor zaten, trafiği aksatan cepli-ışıklı kavşağa ihtiyaç yok” dedi.
>> Sezer KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti