Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yumurta fiyatlarında artış sürüyor

30’lu bir koli yumurtanın fiyatı 75-90 TL arasında değişirken yumurta üreticileri fiyatlardaki artışın süreceğini belirtiyor.

30’lu bir koli yumurtanın

30 yumurtadan oluşan bir koli yumurtanın satış fiyatı 100TL’ye doğru ilerliyor. Üstün Çiftliği’nden Yılmaz Üstün ile İşlek Gıda’dan İsmail Eruslu, yumurta fiyatlarındaki artış nedenlerini anlattılar.

“HERKES GÜNDE BİR YUMURTA YEMELİ”

Üstün Çiftliği’nden Yılmaz Üstün, yumurta fiyatlarının piyasa şartlarından direk etkilendiğini belirtti. İlerleyen günlerde bir koli 30’lu yumurta fiyatının 90-95 TL olmasının beklendiğini belirten Üstün, “Hammadde ihracatında, girdilerde yaşanan ciddi artış yumurta fiyatlarına yansımaktadır. Maliyetler ambalajı, çalışanların maaşları, sigortaları, nakliye, mazot gideri gibi girdilerin toplamı fiyatlara kaçınılmaz şekilde yansıyor. Biz üretici olduğumuz için zincir marketler ve buna benzer işletmelere göre daha uygun fiyata hizmet veriyoruz. Şu anda 30’lu büyük boy 2 kilogram üstü gelen yumurtanın fiyatı bizde 74 TL’dir. Fiyatlarda artış görülebilir demiştim. Fakat diğer gıda ürünleriyle kıyaslandığı zaman hem fiyat açısından en uygun, hem de en zengin besin öğesine sahip olan tek gıda ürünü yumurtadır. Yumurtadaki protein tüm besinler içerisindeki en kaliteli olanıdır, bu yüzden herkesin günde 1 yumurta yemesini hem sağlık açısından hemde günlük besin ihtiyacını karşılaması açısından tavsiye ederim.” dedi.

“MALİYETLER YUMURTA FİYATINA YANSIYOR”

İşlek Gıda’dan İsmail Eruslu, 4 lira daha zam gelen yumurta fiyatının giderek artacağı söylentilerini yorumladı. Bir koli 30’lu yumurtayı 75 TL’ye satışa sunduklarını, İşlek Gıda olarak piyasaya göre en uygun fiyatla hizmet verdiklerini belirten Eruslu, “Yem yurt dışından ithal edilen bir ürün. Döviz bazında dolarla geliyor. Döviz fiyatı da malum sürekli yukarıya tırmanıyor. Dolar kuru yükseldikçe bu da yumurta fiyatına yansıyor. Aynı zamanda nakliye mazot fiyatının yüksekliği de yumurta fiyatına yansıyan unsurlardan bir tanesidir. Tüketici illa ki bir koli 30’lu yumurtayı tek seferde almak zorunda değil. İhtiyaç kadar örneğin 10’lu, 15’li gibi taze tüketilecek ekonomik biçimde yumurta almaları daha yararlı olur. İşlek Gıda olarak bir koli 30’lu yumurta sadece bizde şu anda 75 TL’dir. Piyasada bir koli 30’lu yumurta 80-90 TL civarında satışa sunulmaktadır.” diye konuştu.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti