Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüzde 100 yerli üretim – Kocatepe Gazetesi

Yüzde 100 yerli üretim – Kocatepe Gazetesi
Yüzde 100 yerli üretim

Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz’ın Sandıklı ilçesi Elibol Tarım Makinaları Fabrikası’nı ziyaretleri sırasında, bir üreticiye yüzde 60 hibeli Tümleşik Rulo Balya Yapma ve Paketleme makinasını Kızılören Kaymakamı Adem Can ve protokol üyelerinin hazır bulunduğu ortamda üreticiye teslim edildi.
İlçede tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize örnek teşkil etmesi amacıyla alınan ve Sandıklı İlçemizde Elibol Tarım Makinaları firmasınca üretilen Yüzde 100 yerli üretimi olan Tümleşik Rulo Balya Yapma ve Paketleme makinası yeşil otun çok olduğu dönemde özellikle yulaf, macar fiği, yonca ve diğer yeşil otları rulo haline getirerek balya yapıyor.
Tümleşik Rulo Balya Yapma ve Paketleme makinasının teslimi sırasında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz; “İlimizde ne kadar sanayi, ekonomi, turizm ön planda olsa da bu şehrin vazgeçilmez özelliği tarım ve hayvancılıktır. Biz tarım ve hayvancılığı her zaman desteklemeye devam edeceğiz. Amacımız vatandaşımızın ek gelir elde etmesine katkı sağlamaktır. Bu projeye desteğini sunan Kızılören Kaymakamlığımıza, İl Özel İdaremize, İlçe Tarım Müdürlüğümüzde görevli olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca %100 yerli üretimi olan Tümleşik Rulo Balya Yapma ve Paketleme makinasını üreterek çiftçimizin hizmetine sunan Elibol Tarım Makinaları Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Elibol’a tüm Afyonkarahisarlılar adına teşekkür ediyorum” dedi.