Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yüzde 50 Engelli Maaşı Ne Kadar 2024?

Asgari ücret zammının belirlenmesinin ardından, evde bakım maaşlarının ne kadar olacağı sorgulanmaya başlandı. Bununla birlikte yüzde 50 engelli maaşı yüzlerce insan, engelli maaşının ne kadar olacağı araştırmaya başladı. 2024 yüzde 50 engelli maaşı ne kadar olacak? Detaylar haberimizde…

Asgari ücret zammının belirlenmesinin

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammının yüzde 49 bir artış ile 17 bin 2 TL olarak açıklanmasının ardından gözler engelli aylıklarına uygulanacak olan zamma çevrildi.

Engelli, emekli, yaşlılık aylıklarına uygulanacak olan zammın belirlenmesi için Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması bekleniyor. Aralık ayı enflasyon rakamının belirlenmesi ile birlikte ortaya çıkacak olan 6 aylık enflasyon farkı engelli maaşlarında uygulanacak olan zammın temelini oluşturacak. Şuanda maaşların ne kadar artış göstereceği henüz bir netlik kazanmadı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayı enflasyon verilerini 3 Ocak Çarşamba günü, saat 10.00’da 64,77 olarak açıkladı.  6 aylık enflasyon farkı, 37,57 olarak belirlendi.

 

Buna göre; 2024 yılı için memur maaşlarına yüzde 49,25’lik bir zam oranı uygulandı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte, evde bakım maaşı ücretlerine de yüzde 49,25 bir zam zam yapıldı.Buna göre; Evde bakım desteği yapılan zamla beraber 5 bin 98 liradan, 7 bin 608 liraya yükseldi.