Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zafer-İN ile 30 KOBİ’ye danışmanlık yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü
Zafer-İN ile 30 KOBİ’ye danışmanlık yapıldı

Zafer Kalkınma Ajansı’nın sürdürdüğü Zafer-İN Operasyonu’nun Kapanış Konferansı, Akrones Termal Otel’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Konferansa Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Kütahya Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı Ahmet Hamdi Nayır, Uşak Valisi Selim Demir ve Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in yanı sıra Kalkınma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı yetkilileri, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı ve Yönetin Kurulu Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.
3 BİN 600 KİŞİ YARARLANDI
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Zafer-İN Operasyonu hakkında bilgi verdi. Balcı, “Bu sene Ocak ayı itibarıyla dört ilimizde başlattığımız ve geçen haftaya dek devam eden eğitimlerden, bugüne dek 2 bin 388 KOBİ çalışanı, 667 KOBİ işvereni, 545 kamu personeli olmak üzere toplam 3 bin 600 kişinin yararlandığını sizlere duyurmak oldukça gurur verici.Ayrıca kapasite geliştirme çalışmalarını desteklemek üzere Bölge’den 30 KOBİ’ye danışmanlık hizmeti sağladık” dedi.
İNGİLTERE VE İTALYA’DAKİ ÖRNEKLER İNCELENDİ
Balcı, konuşmasına şöyle devam etti:
“Yurt dışındaki ilgili paydaşlarla sinerji ve iş birliği sağlamak amacıyla, ilgili sektörlerden KOBİ ve kamu kurumu temsilcilerinin de katılımıyla, 2016 yılının Mayıs ayında Birleşik Krallık ve İtalya’ya iyi örnekleri yerinde inceleme ziyaretleri düzenledik. TR33 Bölgesi’nde öncelikli 9 sektörle bağlantılı uluslararası mukayese çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla bu sene Ağustos ayında Portekiz ve Almanya’ya karşılaştırmalı değerlendirme ziyaretinde bulunduk. Projenin 21 aylık uygulama sürecinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Dairesinin değerli destekleri ile oluşturulan sinerji ve Ajansımızla proje paydaşlarımız arasındaki etkin iletişim sayesinde Bölge’miz için kayda değer sonuçlar elde edilmiştir.”
“PROJEYİ ÖNEMSİYORUM”
Konferansta söz alan Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz; “KOBİ’lerin en büyük eksikliği de, sıkıntısı da yetişmiş insan gücü eksikliğidir. Ayrıca girişimcilerin genelde aile şirketi şeklinde olması ve dünyadaki gelişmelerle biraz daha uzakta kalmalarıdır. Çalışanların ve işverenlerin uyumuna yönelik olan ve işçilerin niteliğini artırmaya yönelik olan bu projeyi gerçekten önemsiyorum. Çünkü biz ülke olarak doğal kaynakları çok üst düzeyde olan bir ülke değiliz. Bizim zenginliğimiz insan kaynağımız üzerinedir. Bu kaynağı ne kadar biz donanımlı hale getirebilirsek, beşeri sermayemizi o derece arttırmış oluruz. Bunu yaptığımız sürece de dünyada rekabet edebilir bir sanayiye, rekabet edebilir bir üretime ulaşmış oluruz. Bu yüzden bu projeyi önemsiyorum. Benzerlerinin devam etmesini, Kalkınma Ajansılarından, Üniversitelerimizden ve diğer kuruluşlardan özellikle bekliyorum. Çünkü eğitim olmadan bu ülkede başarılı olmamız, üretimi arttırabilmemiz ve dünya ile rekabet edebilmemiz mümkün değildir” dedi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR
OLACAK
Zafer Kalkınma Ajansı Dönem Başkanı ve Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir de “Proje kapsamında farkındalığı artırmaya yönelik olarak TR33 Bölgesi’ndeki üniversitelerde öğrencilerin, sanayicilerin, akademisyenlerin ve sivil toplum örgütlerinin katkısı ile üniversite konferansları düzenledik. 11 Mayıs’ta Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde bu düzeyde hazırlamış olduğumuz bir konferansta çini seramik sektöründe nitelikli işgücü konferansında sektörden, veçok değerli sanatçılarımızı ağırlama imkanı bulduk. Bugün düzenlediğimiz bu konferansta ise projenin bölge KOBİ’lerine katkılarından ve yürütülen çalışmaların nasıl sürdürülebilir olacağından bahsedeceğiz. Nitelikli işgücünün ne denli önemli olduğunun altının çizilmesi bakımından ve nitelikli insan kaynağı sorununa çözüm oluşturacak bir ortam sağlaması açısından, tüm tarafları bir araya getirdiğimiz bu konferansta bizler için oldukça önemli bir konferans olacak. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken projenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm tarafları tebrik ediyor, katılım sağlayan değerli konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum saygılarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplamda 100 bin kişi-saati aşan eğitimlerin verildiği, 200 firma, 600 işveren ve 700 çalışanın faydalandığı Zafer-İN Operasyonu Kapanış konferansı konuşmaların ardından Teknik Destek Ekibi Takım Lideri Dr. Peter Wilson tarafından yapılan Zafer-İN Operasyon bilgilendirme sunumu ile sona erdi.

 

YÖNETİM KURULU TOPLANDI

 

Zafer Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı, Akrones Termal Otel’de düzenlendi. Toplantıda Zafer-İN Operasyonu hakkında bilgi verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti