Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zaferlerin kazanıldığı topraklarda bulunmaktan mutluyuz”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Zaferlerin kazanıldığı topraklarda bulunmaktan mutluyuz"

Marmara Belediyeler Birliğinin Planlama ve Değerlendirme Toplantısı için Afyonkarahisar’a gelen Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe ve Birlik üyeleri, programın ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu’na makamında bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Ziyaret sonrasında ise Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel ve turistik mekanlarını gezdiler

Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe öncülüğünde yapılan ziyarette, Başkan Altepe Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyarette konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ziyaret nedeniyle onur ve mutluluk duyduğunu belirtirken, Marmara Belediyeler Birliği değerlendirme toplantısının Afyonkarahisar’da düzenlenmesinden ayrıca mutlu olduğunu söyledi. Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürü ve ekonomik durumu hakkında bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’ın dünyaca ünlü mermeri, sucuğu ve lokumunun yanı sıra bir çok tarihi dokuya sahip ve bu yönden de çok zengin bir il olduğunu söyledi.
Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise misafirperverliği ve sıcak karşımalarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, Zaferlerin kazanıldığı, destanların yazıldığı topraklarda bulunmaktan son derece mutlu olduklarını söyledi.
“Üzerimize düşen görevi yerine
getireceğiz”
Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye’nin en aktif ve en eski belediyeler birliği olduğunu dile getiren Altepe, yılda iki kez birlik üyeleriyle bir araya gelerek istişare toplantıları yaptıklarını ve yaklaşık 140 belediye başkanının bu toplantıya katıldığını söyledi. Toplantıda geleceğe yönelik önemli çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Başkan Altepe, “Türkiye’nin gündeminde deprem ve kentsel dönüşüm yasası başta olmak üzere Türkiye’de yerelle ilgili düzenlemeler ve atılması gereken adımlar yer alıyor. Bu konuda Marmara Belediyeler Birliği üyelerinin görüşlerini değerlendirdik. Bunu Türkiye Belediyeler Birliği’nde paylaşıp, Ankara’da gündeme gelmesini sağlayarak üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Afyonkarahisar’da bulunduğumuz süre içinde Sayın Vali bizlere en iyi şekilde ev sahipliği yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Vali Balkanlıoğlu, misafirlerine ziyaretin anısına Mermerden yapılmış birer satranç takımı ile Afyonkarahisar’ı anlatan kitap ve CD’lerden takdim etti.
Vali Balkanlıoğlu rehberlik yaptı
Ziyaretin ardından, Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve diğer yönetim kurulu üyelerini tarihi, kültürel ve turistik mekanları gezdiren Vali Balkanlıoğlu, konuklarını ilk olarak Afyonkarahisar Arkeoloji müzesine götürdü. Müzede bulunan tüm tarihi eserleri bizzat kendisi anlatan Vali Balkanlıoğlu, eserlerin üzerlerinde bulunan figürleri, nerelerde bulunduklarını ve hangi çağdan kaldıklarını anlattı. Müze gezisinin ardından Mevlevihane Müzesine ve Türbe Camisine geçen misafirlere yine burada Vali Balkanlıoğlu, Mevlevilik kültürü ve Afyonkarahisar’daki önemi hakkında bilgiler verdi. Şehitoğlu Konağı ve Ulu Camide yapılan gezi ve incelemenin ardından Afyonkarahisar’ın köklü işletmelerinden biri olan Zekiler Zirai Ürünler Şirketinin Organize sanayi bölgesindeki işyerine giden misafirler İş adamı Şükrü Genelioğlu tarafından karşılandı. Misafirlere burada Afyonkarahisar’ın damak tadi olan Afyon Sucuğu ikram edildi.
Afyonkarahisar Terminaline hayran kaldılar
Son olarak Afyonkarahisar Termaline giden Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Yönetim Kurulu üyeleri Afyon terminaline giderek bir süre gezdiler. Lokum imal ediliş ve satış reyonlarını, cafeleri ve yemekhaneleri gezen misafirler Afyonkarahisar Terminaline hayran kaldılar. Ziyaret sırasında, Terminal yönetici Kadir Altunkaya, Türkiye’de örnek bir terminal olan Afyonkarahisar Terminali hakkında bilgiler verdi. Ziyaretler sonunda konuşan Başkan Altepe, Afyonkarahisar’ın ekonomik ve turistik yönden büyük gelişmeler sağladığını ve bu yönde yapılan çalışmaların hızla sürdüğünü görmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Özellikle Vali Balkanlıoğlu’na, görev yaptığı bir İl’e bu denli hakim ve bilgi sahibi olmasından dolayı tebrik etti. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti