Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zanaatkâr yetiştirecek yeni destek modeli yürürlükte

KOSGEB İl Müdürü Ayşe

KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, yeni destek modeli hakkında bilgi verdi

 

KOSGEB İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, zanaatkâr yetiştirilmesi üzerine yeni bir destek programının uygulamaya alındığını duyurdu. Çepni, “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ile Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy arasında imzalanan protokolle birlikte yeni bir destek modelini hayata geçirmiş bulunmaktayız. Yaşayan Kültür Mirası İşletmeler Destek Programı ile; Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin hayat bulması, usta çırak ilişkisi ile yeni zanaatkarların yetişmesi amacıyla işletmelere 250 bin TL’ye kadar destek verilecektir.” dedi.
Çepni, “Destek Programına Başvuru Yapabilecek İşletmeler; Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan Geleneksel, Kültürel veya Sanatsal Değeri olan kaybolmaya yüz tutmuş meslek kolları listesinde yer alan alanlarda faaliyet gösteren veya, sahibini Kültür Bakanlığı tarafından Sanatçı Tanıtma Kartı verilen veya sahibi yaşayan insan Hazineleri Ulusal Envanterinde yer alan işletmelerdir.” ifadelerini kullandı.
Çepni açıklamasına şöyle devam etti:
“Ön Başvuru 22 Temmuz 2022 tarihine kadar Kültür Bakanlığı- Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğüne yapılacak olup, ilgili Genel Müdürlük tarafınan Ön Başvurusu kabul edildiği duyurulan işletmeler 15 Ağustos 2022- 2 Eylül 2022 tarihleri arasında KOSGEB – KOBİ BİLGİ SİSTEMİ üzerinden başvuru yapacaklardır.” >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti