Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zatürreye dikkat! – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Zatürreye dikkat!

12 Kasım Dünya Zatürre Günü nedeniyle açıklama yapan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, hastalığı önlemenin en etkili yolunun özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde yeterli ve dengeli beslenme ile aşıların aksatılmaması olduğunu belirtti

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, zatürrenin akciğerleri etkileyen solunum sistemi enfeksiyonu olarak tanımladı. Dr. Akgün, bu ciddi hastalıkla mücadeleye dikkat çekmek için Dünya Sağlık Örgütünün (WHO) 12 Kasım tarihini Dünya Zatürre Günü olarak kabul ettiğini kaydetti.
Bebek beslenmesinde önemli olan anne sütünü ilk altı ay alamayan bebek ve çocukların da zatürreye yakalanma riskinin yüksek olduğuna değinen Dr. Akgün; “Günümüzde hastalığa neden olan mikroplar, özellikle bilinçsiz ilaç kullanımı sebebi ile, tedavide kullanılacak bazı ilaçlara karşı direnç geliştirebildikleri için hastalığın tedavisi de zor olabilmektedir. Bu yüzden hastalığa yakalanmadan önce önlem alınması ve hastalığın oluşmasının önüne geçilmesi daha önemlidir. Hastalığı önlemenin en etkili yolu özellikle bebeklik ve çocukluk döneminde yeterli ve dengeli beslenmeye; bebeklik ve çocukluk dönemi aşılarının aksatılmadan uygulanmasına dikkat edilmesidir. Yaşamın ilk altı ayında sadece anne sütü vererek başlayan yeterli beslenme çocuklarda doğal direncin gelişmesinde çok önemlidir. Ayrıca ev içinde hava kirliliğinin önlenmesi, sigara içilmemesi ve ellerin temizliğine dikkat edilmesi de zatürrenin ve zatürreye zemin hazırlayan hastalıkların önlenmesinde etkili yollardandır” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti