Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zeki Demirkubuz, Olayı Ne?

İki ünlü yönetmen ve yakın geçmişte iyi arkadaş olan Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz olayı nedir? Ünlü yönetmenler niye kavga ettiler?

İki ünlü yönetmen ve

CEYLAN, İNTİHAL İDDİALARINI KABUL ETMEDİ
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 43. Antalya Film Festivali’nde 2006 yılında geçirdiği bayılma olayına değinmişti. Yönetmen Zeki Demirkubuz’un, açıklamalarına cevap veren Ceylan, o dönemde 40 derece ateşle rahatsız olduğunu ve durumun tüm gazetelerde yer aldığını belirterek, Demirkubuz’un eski bir anıya dayandırarak oluşturduğu algının gerçek dışı olduğunu belirtti. Demirkubuz’un “Üç Maymun” filmi hakkında ileri sürdüğü intihal iddiaları da hakkında Ceylan, bu senaryonun üzerinde uzun süreli bir emek ve alın teri olduğunu, senaryoya sadece kendisinin değil, üç kişinin katkıda bulunduğunu dile getirdi. Ceylan, Demirkubuz’a yönelik olarak filmlerine ve çalışma arkadaşlarına karşı yapılan karalamaların kolay olmaması gerektiğini de açıklamıştı.
CEYLAN, DEMİRKUBUZ’A GÖNDERME DE BULUNMADI
Nuri Bilge Ceylan’da, “Baba” filmiyle ilgili ortaya çıkan başka bir iddia üzerine açıklama yaptı. Zeki Demirkubuz’un iddiasına göre, Ceylan 2008 Altın Portakal ödüllerinde “Baba” filmiyle ilgili kendisine yapılan iddiaları televizyonda kabul etti. Ceylan’ın, daha sonra bu iddiayı yalanlayarak, filmin prömiyerinden sonra Cannes Film Festivali’ndeki basın toplantısında filmi izlediğini ve çok beğendiğini ifade etti. İlgili podcastin resmi Cannes Film Festivali sitesinde bulunabileceğini belirten Ceylan, filmlerinde Zeki Demirkubuz’a hiçbir şekilde gönderme yapmadığını açıkça belirtti. “Kış Uykusu” filmindeki bir diyalog aracılığıyla, Demirkubuz’a nasıl bir tipoloji gördüğünü ima ettiğini söyledi ve söz konusu tiplerle ilgili “vicdan, ahlak, ideal” gibi kavramları manipülatif olarak kullanan karakterlerden bahsetti. Ceylan, Herakleitos’un “Bir insanın karakteri onun yazgısıdır” sözünü hatırlatarak bu tartışmaya bundan sonra cevap vermek zorunda kalmayacağını ve gerektiğinde mahkeme yoluyla hareket edeceğini belirtti. İki ünlü yönetmen arasındaki olay bir filmle ilgili intihal yapıldığı iddiasıdır.