Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZEYBEK BAŞKAN’DAN BİLGİ EVLERİNDE DAVET

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehrin farklı mahallelerinde hayata geçirilen Bilgi Evleri, yaz döneminde birbirinden farklı eğitim programıyla çocukların yüzlerini güldürüyor.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehrin

Sportif aktivitelerden, dini eğitimlere kadar pek çok kursun olduğu bilgi evleri çocukların her mevsim uğrak noktası. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in oldukça önem verdiği  sosyal projelerden biri olan Bilgi Evleri’nde çocuk ve gençlerin eğitimine destek veriliyor.

Bilgi evlerinde eğitim gören yüzlerce öğrenci, özgüveni yüksek bireyler olarak sevgiyle yarınlara hazırlanıyor. Tamamen ücretsiz şekilde robotik kodlama, Kur’an-ı Kerim, karate, güreş gibi faaliyetlerde hizmet veren merkezler, aynı zamanda düzenlediği kültürel gezilerle çocukların hem eğlenip hem öğrenmesine katkı sağlıyor.

ÜCRETSİZ KURSLARA YOĞUN İLGİ

Bilgi evlerinde aynı zamanda ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik Kur’an Kursu düzenleniyor. Görevlendirilen uzman eğitmenler eşliğinde çok sayıda öğrenci, Kur’an-ı Kerim, siyer, dini bilgiler ve ahlak eğitimi alıyor. Hafta içi her gün gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler, Kur’an-ı Kerim’i okumayı ve Hz. Muhammed’in hayatını öğreniyor. Sosyal aktivitelere de yer verilen kurslara ilgi oldukça yoğun. Afyonkarahisar Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında ücretsiz kurs hizmetleri devam edecek. Özellikle Robotik kodlama kursu; çocukların bilişim alanında bilgi,  beceri ve yaratıcılıklarını geliştirmesine imkân sağlıyor. Kodlama eğitimi ile çocuklar hayal ettikleri oyun, uygulama vb. birçok yazılımı geliştirebiliyorlar.

Haftanın belirli günlerinde, programa uygun olarak öğrenciler, merkezlere gelerek destekleyici eğitim alıyorlar. Bilgi evlerinde, okula destek olacak nitelikte eğitimler verilerek; öğrencilerin gelişimsel, sosyal ve kültürel anlamda yeterliliklerini artırmak hedefleniyor.

ZEYBEK BAŞKAN’DAN DAVET

Zengin içeriğiyle her yaş gurubuna eğitim verilen kursların ücretsiz olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Bilgi Evlerimiz tamamen ücretsiz olarak birçok alanda hizmet veriyor. Afyonkarahisar’ımızın beklentilerine cevap verecek geniş içerikli etkinliklerimizle ihtiyaçlara cevap veriyor, şehrimizin sosyal yaşamına katkı sağlıyoruz. Hemşehrilerimizi ve tüm gençlerimizi Bilgi Evlerimiz ile Kurs Merkezlerimize bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti