Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zonguldak Güzel Şehir Mi?

Zonguldak güzel şehir mi? Günün en çok araştırılanlar listesinde yer alıyor. Peki, Zonguldak güzel şehir mi?

Zonguldak güzel şehir mi?

Karadeniz bölgesinde olan Zonguldak kömür madenciliğinin bulunması ile Antik Çağ’ın başladığı bu süreçte diğer çağlar olmamaktadır. Zonguldaklıların nerelerden geldikleri Antik çağa bakılınca da bilmemektedir. Milattan sonraki Antik Çağ’da yönetime geçmiş kişilerin ve devletlerin geldiğinde terk edilmiş olmasına rağmen yine de kalan insanlar olmuştur.

Karadeniz bölgesinde bulunan Zonguldak ili Türkiye’nin en zengin taşkömürü madenlerini sahip bir ildir. Aynı zamanda yerin altında da birçok maden şehitleri bulunmaktadır. Taş kömürü madeninden dolayı Zonguldak ilinin yer altında da ayrı bir hayatı vardır.  Kültürel ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini mest eden Zonguldak ili sanayi alanında oldukça gelişmiştir. Yeşil bitki örtüsüne sahip olan Zonguldak, müzeleri, mağaraları, şelaleleri, tarihi mekanları ve sahilleri ile gezilmeye değer bir şehirdir.

 

GÖKGÖL MAĞARASI

Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde yer alan Gökgöl mağarasının açılış ve kapanış saati 10.00-19.00 olurken giriş ücreti ise sadece 40 TL’dir. 1994 yılında keşfedilen mağara 2010 yılında faaliyete geçirildi. Gökgöl mağarası 4 kattan oluşurken uzunluğu  ise 3 kilometre olarak hesaplanmıştır. Aynı zamanda Türkiye’nin en uzun onuncu doğal yapısıdır. 3 kilomerte uzunlukta olan mağarada aydınlatma sistemleri sayesinde oldukça rahat bir yürüyüş yapabilirsiniz.

ZONGULDAK BELEDİYE KAPUZ PLAJI

Şehir merkeziene oldukça yakın bir konumda bulunan Zonguldak Belediye Kapuz Plajı, yabancı ve yerli turistlerin ilgisini gün geçtikçe çekmeye başlıyor. Karadeniz’in mavi sularının yer aldığı plajda cankurtaran, yelek, şemsiye, duş, soyunma kabini, kafe, restoran hizmetleri sunulmaktadır.

CEHENNEMAĞZI MAĞARALARI

Zonguldak ilinin Ereğli ilçesinde yer alan Cehennemağzı Mağaralarının açılış ve kapanış saati 08.30-19.30 olurken giriş ücreti ise sadece 60 TL’dir. Müze kart kullanarak girmek isteyenlere ise ücretsizdir.

Cehennemağzı Mağaraları tarihi açıdan çok eski olurken aynı zamanda yan yana bulunan 3 mağaradan oluşmaktadır.  Mağara kehanet merkezi olarak da işlev görmektedir. 1.5 metre uzunluğunda olan mağara tünel şeklinde ilerlemektedir. Mağaranın yapımına insan elinin değdiği de söylenmektedir. Birçok farklı uygarlıkları da içinde barındırmaktadır.

FİLYOS KALESİ

Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Kalesinin açılış ve kapanış saati 09.00-19.00

Olurken girişinin ücretsiz olması da ziyaretçiler tarafından oldukça hoş karşılanıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini mest eden Filyos Kalesi’nin Romalılar tarafından inşa edildiği tahmin edilmekte olurken Roma’ya ait izler de barındırmaktadır. Kalenin kuş bakışı görünümü ise dikkatlerden kaçmıyor. Zonguldak’a giden ziyaret etmeli….