Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zuhal Topal, Ne Zaman Ünlü Oldu?

Oyuncu ve sunucu Zuhal Topal’ın hayatı, ne zaman ve ne şekilde ünlendiği sevenleri tarafından araştırılıyor.

Oyuncu ve sunucu Zuhal

Peki, oyuncu, sunucu Zuhal Topal kimdir?

ASLEN GAZİANTEPLİ İSTANBUL DOĞUMLUDUR

Zuhal Topal, 23 Eylül 1976 tarihinde Gaziantepli bir ailenin ilk çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. İlkokul birinci sınıfta oynadığı tek kişilik tiyatro oyunu ile birlikte oyuncu olmaya karar veren Topal, lisede mobilya dekorasyon bölümünde öğrenimini tamamladı. Zuhal Topal, üniversitede Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünü aynı anda kazandı. Tercihini tiyatro bölümünden yana kullanan Topal, bu merkezde eğitim alırken iki tiyatro oyununda başrolde oynadı.

SİHİRLİ ANNEM DİZİSİ İLE TANINDI

Televizyona ilk adımını, 1994 yılında Show TV’de yayımlanan Palavra Aşklar adlı dizi ile atan Zuhal Topal, 2000’li yılların başında Tofita, Yapı Kredi ve Molped reklamlarında oynadı. 2002 yılında dönemine damga vuran Film Gibi programında Sinan Çetin’in asistanlığını yapan Topal, 2003-2006 yılları arasında Kanal D ve Star TV’de yayımlanan Sihirli Annem dizisindeki “Suzan” adlı karakteriyle tanınmaya başlandı. atv’de yayımlanan Selena adlı dizide “Fitnat Korkmaz” adında bir müdireyi oynayan Topal, bu diziden sonra Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada koçu İlhan Şeşen ile yarışmış; halk ve jüri tarafından birinciliğe değer görülmüştür.

ZUHAL TOPAL’LA İZDİVAÇ PROGRAMINI SUNDU

Metin Akpınar’ın başrolünde oynadığı Papatyam dizisinde birkaç bölümde oynayan Topal, bu dizide canlandırdığı “İzdivaç programı sunucu” karakteri beğenilince gelen teklif üzerine “Zuhal Topal’la İzdivaç” adında bir evlilik programı sundu. Kanal D’de yayımlanan Geniş Aile adlı dizide Şukufe rolünde oynayan Topal, 2011-2013 yılları arasında TRT 1’de yayımlanan ve 91 bölüm süren Avrupa Avrupa dizisinde başrolde yer aldı. 2013 yılında bu dizideki “Nermin” rolüyle Antalya TV Ödülleri’nde aday gösterilen Topal, En iyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülü”nü almaya hak kazandı. 2018-2021 yılları arasında FOX’ta yayımlanan “Zuhal Topal’la Sofrada” isimli yemek yarışmasını sunan Topal, üç sezon yayımlanan yarışmayı 2021 yılının Haziran ayında 625’inci bölümü ile tamamladı. 2021 yılında TV8’de yemek programı olan “Yemekteyiz” programının sunuculuğunu üstlenen Zuhal Topal, 2008 yılında müzisyen Korhan Saygıner ile evlendi. Topal-Saygıner çiftinin, Lina adını verdikleri bir kız evlatları vardır.