Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

112’de çalışma sistemi değişti

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında 112 hattının gerekli durumlarda kullanılması çağrısında bulundu.

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik,

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’in başkanlığında Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü’nde merkezin yeni çalışma sistemi hakkında bilgi verildi.
Toplantının açış konuşmasını Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yaptı. Keklik, 112 hattının gerekli durumlarda kullanılması çağrısında bulundu. Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Müdürü Tuncay Eroğul, asılsız çağrı oranının yüzde 66’ya ulaştığını 112 hattının gerektiği gibi kullanılması gerektiğini ifade etti. Eroğul, basına bilgi verme yetkilerinin olmadığını, Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden alınacağını söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’te basın yasağı olmayan konularda Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden bilgilendirme yapılabileceğini söyledi. 112 Görevlisi Ceren Fındık, tarafından kurumun görev ve işleyişi hakkında bilgiler verildi.


7 FARKLI KURUM KOORDİNE İÇİNDE ÇALIŞIYOR
Ceren Fındık, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün ön çağrı, jandarma, emniyet, sağlık, afad, orman, itfaiye olmak üzere yedi farklı kurumun koordine içinde bulunduğu 7/24 esasına göre çalışan ve acil yardım hizmeti sunan tamamen vatandaş odaklı bir kurum olduğunu belirtti. Fındık, “Ön çağrı biriminde çağnı karşılama memurları çalışmaktadır. 112 Acil Çağrı Merkezi Yönetmeliğinin 12. Maddesine göre, tüm çağrılar ilk olarak ön çağrı birimine düşer. çağrılar asıllı ya da asılsız olarak ayırt edilir. Asıllı çağrılar için açık adres ve gerekli bilgiler alınarak vaka formuna işlenir. Çağrı karşılama memurları gelen çağrılarım içeriğine göre gerekli entegre birimleri seçer ve çağnyi elektronik ortamında çağrı yönlendirme personeline aktarır.
Çağn yönlendirme personeli ise entegre kurumlar olan jandarma, emniyet, sağlık, afad, orman, itfaiye personelidir. Çağn yönlendirme personeli ise aktarılan çağrının ayrıntılı bilgilerini alır ve sahada ki ekiplere bilgi verip, olay yerine en hızlı şekilde yönlendirme yaparak olay akışımı takip edip vaka formunu sonlandırır.” dedi.


ÖĞRENCİLERE 112 BİLİNCİ AŞILANACAK
Fındık, şunları kaydetti: “Müdürlüğümüzdeki verilere göre 2022 yılında asıllı çağrı orum yüzde 48,10, asılsız ç oranı yüzde 51,90’dır.2023 yılı(01.09.2023) tarihine kadar asallı çağrı oranı yüzde 33,71, asılsız çağrı oranı yüzde 66,29’dur. 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünü gereksiz yere meşgul ettikleri tespit edilen kişilere kabahatlar kanununda belirlenmiş olan 1250TL idari para cezası İl Valilileri tarafindan verilir. Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır. Müdürlük olarak ilimizde asılsız çağrı oranının azalması için vatandaşlara gerekli bilgilendirmeler düzenli olarak yapılmaktadır. Bunun için Il Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalanmış olup; kurum olarak okullara gidip öğrencilere 112 numarasının bilinci aşılanmaktadır. İlimizde bulunun festivallere personelimiz tarafindan stand açılıp, 112’nin tek numarada birleştiği ve gereksiz yere 112 hattını meşgul etmemeleri gerektiği bilgilendirmeler ile vatandaşlara aktarılmaktadır.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti