Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nebahat Çehre Kimdir Ve Kaç Yaşında?

Oyuncu, model, şarkıcı, güzellik yarışmasında unvan sahibi olan Nebahat Çehre’nin hayatı ve yaşı hayranlarınca merak ediliyor.

Oyuncu, model, şarkıcı, güzellik

Tam ismi ile Hilal Nebahat Çehre, 15 Mart 1944 tarihinde Samsun’da, babası Gürcü, annezi laz kökenli bir çiftin kızı olarak dünyaya geldi. Ünlü oyuncu 80 yaşındadır.

1960 YILINDA LONDRA’DA MİSS TURKEY OLARAK TÜRKİYE’Yİ TEMSİL ETTİ

Nebahat Çehre, Miss Turkey 1960 tacını almış, oyuncu, model, şarkıcı ve güzellik yarışmasında unvan kazanmıştır. Aşk-ı Memnu dizisinde Firdevs Yöreoğlu ve Muhteşem Yüzyıl dizisinde Ayşe Hafsa Valide Sultan rolleriyle tanınmaktadır. Çehre, Miss Turkey olarak İngiltere’nin Londra kentinde düzenlenen Miss World 1960 yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. Ayrıca 24 Temmuz 1965’te Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinin Miami Beach kentindeki Miami Beach Oditoryumu’nda düzenlenen Miss Universe 1965 güzellik yarışmasında Türkiye’yi temsil etti. Nebahat Çehre’nin babası İzzet Çehre inşaat müteahhidi, annesi Müzeyyen Çehre ev hanımıdır. Babasının kalp krizi sonucu vefatının ardından Çehre, beş yaşındayken ailesiyle birlikte Samsun’dan Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’a taşınır. İstanbul’da Çehre’nin dul annesi Müzeyyen hanım ikinci evliliğini bir hakimle yapmış, 1956 yılında boşandıktan sonra 1960’lı yılların başında gazeteci Cahit Poyraz ile üçüncü kez evlenir.

UTANGAÇ VE ÜRKEK BİR ÇOCUKLUK GEÇİRDİ

Nebahat Çehre, röportajlarında çocukluğunu hatırlarken kendisini son derece utangaç ve ürkek bir küçük kız olarak tanımlamıştı. Çehre, babasının erken ölümü ve yokluğundan çok küçük yaşta etkilendiğini, annesinin yeniden evlenmesini kabul etmekte zorlandığını da belirtti. Nebahat Çehre büyüyüp Fatih Kız Orta Okulu ve Fatih Akşam Kız Sanat Okulu’ndan mezun olur. Çehre’nin, babasının önceki ilişkisinden doğan Nail Çehre adında bir üvey erkek kardeşi, Orhan Çehre adında küçük bir erkek kardeşi ve annesinin ikinci evliliğinden Tayyar Yıldız adında küçük bir üvey erkek kardeşi vardır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti