Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“12 milyona değil, 1,5 milyona mal oldu”

TBMM Genel Kurulu’nda CHP

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ile AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu arasında Şuhut İlçesi’nde inşa edilen Keşkek Evi’nin maliyeti konusunda sözlü tartışma yaşandı. Köksal inşaatın 12 milyona mal olduğunu iddia ederken, Eroğlu çok maksatlı binanın yapımı için yaklaşık 1,5 milyon TL harcandığını söyledi.

KÖKSAL: 12 MİLYON LİRAYA MI MÂL OLDU?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Şuhut İlçesi’nde inşa edilen Şuhut Keşkek Evi hakkında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Afyonkarahisar ili Şuhut İlçesi’nde keşkek evi olarak inşa edilen konağa 12 milyon lira, eski parayla 12 trilyon lira harcandığı iddia ediliyor. Eğer bu doğruysa Afyonkarahisarlı esnaf Bağ-Kur primlerini ödeyemez hâle gelmişken, gençlerimiz için istihdam alanı oluşturulmayıp işsizlikle boğuşmalarına neden olunurken, Afyonkarahisarlı çiftçiler borçlarından dolayı icralık olmuşken, soğanlar, patatesler depolarda çürürken, besiciler, yumurtacılar sıkıntı çekerken, KOBİ’ler, iş insanları krediyle ayakta durmaya çalışırken, Atatürk’ün karargâh olarak kullandığı Konarı’daki konak ve Zafer Müzesi bakımsızlıktan kaderine terk edilmişken, müze inşaatı ve yüksek hızlı tren inşaatı tamamlanmazken sırf bir tabak keşkek yemek için bu israfı yapanları ve bu israfa göz yumanları ne bu millet ne de tarih asla affetmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

EROĞLU: 1 MİLYON 218 BİN LİRA HARCANDI

CHP’li Köksal’ın iddiaları üzerine söz alan Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi eski orman ve Su işleri Bakanı ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, “CHP Afyonkarahisar Milletvekili Sayın Burcu Köksal Şuhut’taki Keşkek Evi’nin 12 milyon TL’ye mal olduğunu ifade etti, ben bunun yanlış olduğunu belirtmek istiyorum. Şuhut Keşkek Evi için şu ana kadar 1 milyon 218 bin 287 TL, artı KDV harcanmıştır.  Burası, çok maksatlı bir keşkek evi, gerçekten çok küçük bir maliyete mal oldu. Evvela şunu ifade edeyim: Şuhut keşkeği hakikaten bütün Türkiye’ce meşhur bir keşkektir; coğrafi işareti vardır, hatta Evliya Çelebi’nin “Seyahatname ”sinde methedilmiştir. Bu bina, 2 katlı bir bina ve 626 metrekare kapalı alana sahip bir binadır.” dedi.

4 NEDENİ VAR…

Eroğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bunun 4 tane büyük maksadı vardır:  Birincisi: Orada Büyük Taarruz Karargâhı, Atatürk Evi var, oraya gelen insanlara hizmet ediyor çünkü bizim ninelerimiz bundan tam doksan dokuz yıl önce kahraman askerlerimize orada keşkek ikram etmiş. Ayrıca biz orada harap vaziyetteki Büyük Taarruz Karargâhı’nı muhteşem bir tesis hâline getirdik.  İkincisi: Keşkek evi aynı zamanda, mezarlığa ve şehitliğe yakın, taziye için kullanılacak. Üçüncüsü: Biz Şuhut’ta kadın kültürevleri ve kadın kooperatifleri kurduk, bu tesisler ile ilçemizdeki kadın istihdamını arttırıyoruz. Dördüncüsü de: Şuhut, hayvancılık ve ziraatla meşgul oluyor. Özellikle, orada mamullerini tanıtma imkânı, ekonomik bir destek sağlıyoruz, bu maksatla yapıldı.”

SORUN KEŞKEK DEĞİL

Daha sonra tekrar söz alan CHP Milletvekili Köksal, “Sayın Eroğlu, 1 milyon 236 bin lira harcandı diyor. Bu rakam da gerçekten çok yüksek bir rakam. Biz keşkeği biliriz, benim Şuhut’ta keşkek yemediğim köy kalmamıştır Sayın Eroğlu. Sorun, keşkek değil; sorun, bir tabak keşkek yemek için bu kadar yüksek miktarlar ödeyip bir konak yapmak. Sorun, birilerine rant elde ettirmek; sorun, Afyon’da bu kadar insan borcuyla harcıyla yaşamaya çalışırken, gençlerimiz işsizlikle boğuşurken, çiftçiler ürünlerini satamayıp icralık olmuşken bu kadar israfa yol açılması. Sorun, Zafer Müzesi bakımsızlıktan çürümeye terk edilmişken, İscehisar Konarı Köyü’ndeki Atatürk Karargâhı yıkıma terk edilmişken buralara bu kadar miktarda para harcanması. Sorun, israf; sorun, savurganlık.” şeklinde konuştu. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti