Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1928 konut Kentsel Dönüşüm kapsamında

Bu haberin fotoğrafı yok
1928 konut Kentsel Dönüşüm kapsamında

Halk arasında kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen ‘Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi’ yasası 31 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Yapı stoğu olarak adlandırılan yaklaşık 14 milyon yapının yaklaşık 7 milyonunun depreme dayanıksız olduğu belli kriterlere göre tespit edilince Kentsel Dönüşüm Yasası ile bu binalar dönüşüme tabi tutulacak. Afyonkarahisar bu yasa kapsamında ilk sıralarda yer alıyor. İlimiz riskli yapıların tespiti konusunda 26. sırada. Tespit edilen riskli yapıların yıkılması konusunda ise ilk 6 il içerisin yer alıyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nce ilimizde iki adet riskli alan ve bir adette rezerv alan belirlenirken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca da ilçelerde 5 adet rezerv alan tespit edilmiş durumda. Riskli alanlar Mısri Cami ve İmaret Cami olarak adlandırılan 19 mahalleyi kapsaıyor. Bu mahallelerde yaklaşık 42 hektarlık arazide 6500 nüfusu barındıran 1928 adet konut yeni yasa kapsamına giriyor. Bugüne kadar yasa kapsamında 92 adet binanın yıkımı gerçekleştirildi.
Bakanlık gerek riskli yapı tespiti için, gerek yıkımı için, gerekse kira yardımı için vatandaşlara destek sağlıyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar’da 98 kişi kira yardımı alıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti