Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“2012 Bütçesi 45-50 trilyonu bulur”

“2012 Bütçesi 45-50 trilyonu bulur”
"2012 Bütçesi 45-50 trilyonu bulur"

İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 20 ila 30 oranında artacağı tahminini yapan İGM Başkanı Salih Sel, 2012 bütçesinin 45-50 trilyon lira civarında olacağını söyledi. Sel, meclis çalışmalarını değerlendirdi

İl Özel İdaresi’nin karar organı İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, meclis çalışmalarında alt yapı hizmetlerinin ön planda olduğunu kaydetti. Sel, 2012 yılı bütçesi için taslak çalışmalar yürütüldüğünü söylerken sulama yatırımı yapan kuruluşların yer altı sulama desteğini en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiği mesajını verdi.
Beş trilyonluk taş döşendi
İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, yollarda ki bozulmalara yönelik gerekli çalışmaların yapıldığını belirtti. Sel, asfalt sezonunun yağışlar nedeniyle gecikmeli başladığını kaydetti. Asfalt sezonu açılışını Vali İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte yaptıklarını ifade eden Salih Sel; “Sularla ilgili olarak arıza olan yapılarında problem olan yerlerin tamiratlarını yaptık. Bana göre en önemli hizmetlerden bir tanesi de otomatik klorlama cihazlarıdır. Köylerimiz bu cihazlar sayesinde sağlıklı su içmektedir. Parke taşlarının ihalesini daha önce bitirdik. Afyon genelinde 5 trilyonun üzerinde bir parke taşı işi yaptık. Bunların büyük bölümü tamamlandı. İlave ufak tefek yaptığımız 5 trilyon lira maliyet dışında da parke işleri var. ” dedi.
Bütçeye taslak hazırlanacak
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kanalıyla yürütülen tadilat çalışmalarını anlatan İGM Başkanı Salih Sel, okullarda ki tamiratlar ve köprü yapımlarının bulunduğunu belirtti. Alt yapı hizmetlerimizin ön plana çıktığı bir 6 aylık dönemi noktaladıklarını söyleyen Sel; “2012 Yılı bütçesi için taslak çalışmaları oluşturulacak. Tahminen 2012 yılı bütçesi yüzde 20 ila 30 oranında artacak. Yaklaşık 45-50 trilyon civarında bir bütçe oluştururuz diye düşünüyorum.
Yol konusunda bu sene büyük bir atılım yaptık. Borçlanarak bir atılım yaptık. Bilindiği üzere Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın yer altı sulamalarıyla ilgili göndermiş olduğu ödenek bana göre en önemli şey budur. Sulama Kooperatifleri ve Sulama Birliklerine ayrılan bu kaynakla Özel İdare olarak yükün altına bizde girmiş oluyoruz. Yağmurlama suyunun yarısını biz karşılayacağız. Bana göre Cumhuriyet döneminde Afyon’a yapılan en büyük şey budur.” diye konuştu.
Fırsat çok iyi değerlendirilmeli
Yer altı sulama çalışmaları ile ilgili en büyük yatırımın gerçekleştirildiğinin altını çizen İGM başkanı Salih Sel, 100 trilyonun çok büyük bir rakam olduğuna işaret etti. Sulama alanında hizmet veren kuruluşların bu fırsatı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğine vurgu yapan Sel; “Bize yapılan müracaatlar 58 trilyon lira civarında tuttu. İhalelerde belli bir iskonto yapılıyor. Yaklaşık paranın yarısı daha kullanılabilecek durumda. Kooperatiflerimiz, birliklerimizi bu durumu çok iyi değerlendirmeliler. Böyle bir fırsat bir daha ele geçmez. Mutlaka bu paranın birlikler tarafından kullanılması lazım.” şeklinde konuştu. Haber: Burcu AYDIN