Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2020 teması sağlık için çevreyi korumak

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası

Afyonkarahisar Veteriner Hekimler Odası Başkanı Prof. Dr. Fatih Mehmet Birdane, 25 Nisan Dünya Veteriner Hekimler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, 2020 yılı temasının “İnsan ve Hayvan Sağlığı İçin Çevreyi Korumak” olarak belirlendiğini açıkladı.
Birdane, yaklaşık bilimsel olarak 150 yıllık olan kadim sağlık meslek grubu olan veteriner hekimliğin Türkiye de tüm dünyada ilk faaliyete geçtiğini belirtti.
ŞİDDET YASASINDA VETERİNER HEKİMLER YOK
Covid-19 ile mücadelede virüs izolasyonunun, genetik haritasını ortaya konulmasında veteriner hekim başarılarına rağmen, Türkiye de halen hak ettiği değeri alamayan ve sağlık meslek grubuna yönelik bir kısım yasal düzenlemelere dâhil edilmediklerinden yakınan Birdane, “Verdiğimiz bunca emek ve katkıya rağmen TBMM’nde kabul edilen sağlıkta şiddet yasasında veteriner hekimlere yer verilmemesi anlaşılamamış ve meslek mensuplarımızı büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Veteriner hekimler bir taraftan laboratuarlarda aşı ve serum üretmek için, diğer taraftan sahada, salgın ve zoonotik hastalıklara hastalık mihraklarına müdahale, tedavi hizmetleri, insanımızın gıda güvenliği, sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi gibi hizmetler dâhil onlarca riske rağmen gece gündüz demeden çalışmalarını devam ettirmektedir.” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti