Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 Kıdem Tazminatı Tavanı Ne Kadar Olur?

Asgari ücretteki artışın ardından kıdem tazminatının taban ve tavan fiyatları da merak edilmeye başlandı

Asgari ücretteki artışın ardından

2024 kıdem tazminatı tavanı ne kadar olur?

2024 asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Asgari ücretli bir çalışan, bir yıllık çalışmasının karşılığında brüt asgari ücret tutarında kıdem tazminatı hak ediyor. Asgari ücretteki artışın ardından kıdem tazminatının 2024 miktarı en çok merak edilen konular arasında yer almaya başladı. Kıdem tazminatı tabanı belli olurken tavan ücreti ne kadar oldu?

2024 Kıdem tazminatı kimler alabilir? Kıdem tazminatı tavanı neye göre belirlenir? gibi soruların cevapları merak edilmeye başlandı.

KIDEM TAZMİNATI 2024 NE KADAR OLDU

Asgari ücretin artışı kıdem tazminatını da etkiledi. Kıdem tazminatı tabanı düzenleme ile 20 bin 2 liraya yükseldi. Kanun gereğince kıdem tazminatının yıllık miktarı, en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesini aşamaz.
Kıdem tazminatı tavanı asgari ücret artışı öncesinde 23 bin 489 lira olarak uygulanıyordu. Kıdem tazminatı tavanı tutarı asgari ücrete göre belirlenmiyor. Söz konusu tavan ücreti 3 Ocak günü TÜİK tarafından açıklanacak olan yılın son enflasyon rakamları sonrasında netlik kazanacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti