Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

22 ülkeden 65 öğrenci, Türkçe için geliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
22 ülkeden 65 öğrenci, Türkçe için geliyor

Dünyanın dört bir yanında açılan Türk Okulları’ndaki öğretmenlerin girişimiyle yapılan Türkçe Olimpiyatları’nda 10’uncu kez heyecan yaşanacak. 10’uncu Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak iller arasında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Afyonkarahisar yer alıyor. Büyük buluşma, 1 Haziran 2012’de, Atatürk Stadı’nda gerçekleşecek

10’uncu Yıl Türkçe Olimpiyatları heyecanı, Türkiye’nin çeşitli illerinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da yaşanacak. 10’uncu Yıl Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinlikleri Komitesi, Türkçe Olimpiyatları’nın Afyonkarahisar etkinliklerinin yapılacağını İkbal Termal Otel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. 10’uncu Yıl Türkçe Olimpiyatları Afyonkarahisar Etkinlikleri Komitesi Başkanı Celaleddin Soner, “Bizler Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) olarak Anadolu insanının samimiyetiyle neler yapabildiğinin hikâyesini sizlerle paylaşmak istedik. Topraklarımızdan dünyaya yayılan Türkçe’nin gücüne inandık. Türkçeyi öğrenen dünya çocuklarının kardeşlik duygularıyla beslendiğini gördük. Bu muhteşem atmosferi asıl sahiplerine, Anadolu insanına, Afyonkarahisar’ımıza göstermek için yola çıktık. Bu yıl Afyonkarahisar’da ikincisini düzenleyeceğimiz Türkçe olimpiyatları etkinliğine 22 ülkeden 65 öğrenci katılacaktır” dedi.
ANADOLU’NUN GÜZELLİĞİ
DÜNYAYA YAYILIYOR
Kültürlerarası etkileşimin dil ile kurulduğuna dikkat çeken Soner, “Anadolu insanının sinesindeki güzellikleri dünyaya taşımak, ancak güzel dilimiz Türkçeyle mümkündür. Bu aşkla dünyanın dört bir tarafına Türkçeyi öğretmek, milletimizin samimiyetini anlatmak için giden öğretmenler, farklı milletlerin çocuklarında Türkçe’nin güzelliklerini duyurma çabasındadırlar. Yurt dışında bu organizasyonlara dünya çocukları büyük ilgi göstermektedirler. Bu durum, geleceğin dünyası adına bizleri umutlandırmaktadır. Dilimizin dünya dili olmasının önündeki engelleri kaldıracak bu nitelikli organizasyona her eğitim-öğretim yılında dünya genelinde 15.000 civarında öğrenci hazırlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
KENDİ DEĞERLERİMİZİN
FARKINA VARIYORUZ
Türkçe Olimpiyatları’nın ilkinin 2003 yılında düzenlendiğine dikkat çeken Celaleddin Soner, “2003 yılından beri düzenlenen olimpiyatlar; sınıf, okul ve ülke seçmeleri gibi zorlu aşamalardan geçen dünya çocuklarının Türkiye’de büyük finale katılıp hünerlerini sergilemeleriyle nihayete ermektedir. Olimpiyat sürecinde katılımcı öğrenciler, ülkelerini tanıtan Türkçe standlar açmaktadırlar. Aynı zamanda dilimiz ve kültürümüze hizmet eden devlet büyükleri, basın-yayın, eğitim ve sanat camiası mensuplarına özel hizmet ödülleri takdim edilmektedir. Muhteşem bir kardeşlik ambiyansı içinde dilden yüreklere adeta sevgi akmaktadır. Bir Afrikalıdan Yunus Emre’yi, bir Moğol çocuğundan Necip Fazıl’ı duydukça kendi değerlerimizin güzelliğini ve zenginliğini iç dünyamızda bir kere daha tatmaktayız” diye konuştu.
Soner, bu konuda kendilerine destek veren tüm yetkililere teşekkür etti. Toplantıya Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkara-hisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, işadamları ve basın mensupları katıldı. (Kocatepe)