Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“27 Mayıs Türk Demokrasisinin Kara Lekesidir”

Gelecek Partisi İl Başkanı Niyazi Ertaş, 27 Mayıs darbesinin Türk demokrasisinin kara lekesi olduğunu belirtti.

Gelecek Partisi İl Başkanı

Gelecek Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Niyazi Ertaş, 27 Mayıs 1960 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde gerçekleşen ilk askerî darbenin 64. yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, darbenin Türk demokrasisi üzerindeki derin etkileri olduğunu ve bu süreçte acılar yaşandığını belirtti.

Başkan Ertaş, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Milletimizin gönlünde derin yaralar açan 27 Mayıs darbesini lanetliyorum. Bu darbe Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. 27 Mayıs darbesinin Türk milletinin gönlünde açtığı derin yaralar hâlâ tazedir. Bu süreçte hayatlarını kaybeden demokrasi şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum. Türk demokrasi tarihinin kara lekesi olan 27 Mayıs 1960 darbesini lanetliyor, demokrasi şehitlerimiz Adnan Menderes ve arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun. 27 Mayıs darbesi, Türkiye’nin demokratik gelişim sürecinde önemli bir kırılma noktasıdır. Darbenin etkileri günümüze kadar sürmüştür. Bu darbenin ardından, dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın idam edilmesi, Türk Milletinin hafızasında derin izler bırakmıştır.

Başkan Ertaş, konuşmasında, demokrasi şehitleri Adnan Menderes ve yol  arkadaşlarının demokrasi mücadelesindeki kararlı duruşlarını ve bu uğurda verdikleri fedakarlıkları hatırlattı. “Onlar, demokratik bir Türkiye için mücadele eden cesur insanlardı. Bugün onların anısını yaşatmak ve demokrasiye olan inancımızı tazelemek, bizim en önemli görevlerimizden biridir” ifadelerini kullandı. Gelecek Partisi olarak, demokrasinin korunması ve güçlendirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Demokrasiyi korumak ve daha ileriye taşımak, hepimizin ortak sorumluluğudur. Gelecek Partisi olarak, bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz.” dedi.