Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29’uncu E Sınav Salonu Afyonkarahisar’da açıldı

E Sınav Salonu Atatürk
29’uncu E Sınav Salonu Afyonkarahisar’da açıldı

E Sınav Salonu Atatürk Lisesi arkasında dün öğleden sonra düzenlenen törenle hizmete açıldı.
SINAVA GİRİŞ KOLAYLAŞTI
E Sınav Salonu hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, e sınav salonunun toplam 29 ilde bulunduğunu söyledi. Bugüne kadar motorlu taşıt sürücü kursuna devam eden kursiyerlerin aylarca Ankara’dan gelecek sınav soru kitapçıklarını beklediğini belirten Yalçın; “Kursiyerlerimiz aylarca Ankara’dan gelecek soru kitapçıklarıyla klasik sınava girme süresini ehliyet almak için bekliyorlardı. E Sınav Salonu hizmet girdi. Yaklaşık 150 bin TL’ye mal oldu. Yirmi artı beş bilgisayarımız var. Yani beş tanesi yedek olmak üzere 25 adet bilgisayar mevcut. Sınav salonumuzun kapasitesi 20 kişiliktir. Kursiyerlerin eğitimlerini bitirdikten sonra 20 kişilik bir grup oluşturduklarında Müdürlüğümüze randevu için başvurup bu salonda sınava girebilecekler” dedi.
HER TÜRLÜ TEKNİK
 DONANIM VAR
On line bir sistemle sınavın gerçekleşeceğini belirten Yalçın; “Sınav bitimi çıkışta sınav sonucu anında öğrenilebilecek. Kursiyerlere ve kurslarımıza büyük bir kolaylık sağlanmış oluyor. İşitme engellilere özel sınav sistemimiz de mevcut. Her türlü engelliye yönelik sınav merkezi hazır bur vaziyette. Elektrik kesintisine karşı sistemi iki saat ayakta tutacak bir sistem var. E Sınav Salonunun hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
İŞLEM SÜRESİ KISALDI
Vali Yardımcısı Erhan Günay ise, Türkiye’de 29’ncu il olarak Afyonkarahisar’da E Sınav Salonu açılması ile işlemlerin 1,5 ay gibi kısa sürede tamamlanmasının çok güzel bir imkân olduğunu söyledi. Tüm sürücü kurslarının bu imkândan en iyi şekilde yararlanıp, hizmet kalitesi ve hızlılığı adına çok güzel bir imkân olduğunu belirten Günay, salonun hayırlı olması dileğini sözlerine ekledi. Açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, okul ve kurs yöneticileriyle birlikte kesti. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti