Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 bin gaziye destek veriliyor

Bu haberin fotoğrafı yok
4 bin gaziye destek veriliyor

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanetttin Çoban, TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan ve Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Sağbilge’yi makamında kabul etti

Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı ziyarette yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vekâleten kurban kesimlerine ilişkin Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’dan destek isteyen TSK Mehmetçik Vakfı İzmir Temsilcisi Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, Mehmetçik Vakfı’nın çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan 1982 yılında kurulan Mehmetçik Vakfı’nın amaçlarını anlatarak, Mehmetçik Vakfının kuruluş amacının vatani görevini yaparken Şehit düşen ya da Gazi olan Mehmetçiklerimizin ve ailelerinin haklarını korumak olduğunu söyledi. Aslan; Mehmetçik Vakfı’nın ayda 4,5 milyon TL yardım bütçesine sahip olduğunu aktardı.
Şehit ve gazi çocukları unutulmuyor
Gazilerimizin ve şehit ailelerimizin devletten aldıkları yardıma ilave olarak yaşam kalitesini artırmayı amaçladıklarından söz eden Emekli Tuğamiral Ufuk Aslan, “Mehmetçik Vakfı, bu gelirini herhangi bir devlet kurumundan almamakla birlikte tamamen Türk halkının yardımlarıyla oluşturulan bir bütçedir. Bu yardımlar içerisinde en önemli olanı vekâleten kurban kesimleridir. Bu yardımlarla birlikte şu anda 4 bin gaziye düzenli olarak ekonomik katkı yapılmaktadır. Ayrıca 2 bin de şehit ve gazi çocuğumuzun eğitimine de destek verilmektedir. Bu eğitim lisansüstü eğitime kadar sürmektedir. Şu anda benim sorumluluk saham içerisinde bulunan Afyonkarahisar ilinde de birtakım ziyaretlerim oldu. Bu ziyaretlerimde hem Vakfımız hakkında bilgi aktardım, hem de Vakfımıza destek istedim. Sizi de ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
“Başarınızın devamını diliyorum”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak Mehmetçik Vakfı’na ve Silahlı Kuvvetlerin bütün kademelerine imkânlar doğrultusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Mehmetçik Vakfı’nın çalışmalarını ulusal basından izlediğini ancak, ilk kez bir yetkilinin ağzından faaliyetler hakkında bilgi almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çoban; “Mehmetçik Vakfımızın faaliyetlerini ulusal basında televizyonlarda izliyoruz. Ayda 4,5 milyon TL’lik bir yardım bütçesinden bahsettiniz ki; sanıyorum, devletimize ait Türkiye’de Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı hariç en büyük bütçe ile yardım kuruluşu sizin vakfınızdır. Çünkü ben böyle bir bütçe ile ilk defa karşılaşıyorum.” dedi. Sadece Şehitlerimizin ve Gazilerimizin değil geride kalanlarının eğitimine yapılan katkıdan ziyadesiyle mutlu olduklarını kaydeden Çoban, “Biz de belediye olarak Mehmetçik Vakfımıza ne tür bir destek isteniyorsa Silahlı Kuvvetlerimizin her kademesine her türlü desteği vermeye hazırız. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, başarılı hizmetlerinizin devamını diliyorum” dedi. Ziyaret sonunda Ufuk Aslan tarafından Çoban’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti