Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5 Nisan Avukatlar Günü bugün kutlanıyor: Avukat adil yargılamanın olmazsa olmazı!

5 Nisan Avukatlar Günü bugün kutlanıyor: Avukat adil yargılamanın olmazsa olmazı!
5 Nisan Avukatlar Günü bugün kutlanıyor: Avukat adil yargılamanın olmazsa olmazı!

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar Baro Başkanlığı tarafından bir dizi etkinlik düzenlendi.
“İLK TÖREN ATATÜRK ANITINDA”
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verdi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) kararı ile bu haftanın Avukatlar Haftası olarak idrak edileceğini söyleyen Şahin, “Bizim Baro yönetimi olarak meslektaşlarımıza yönelik bir takım birleştirici, kuşatıcı faaliyetlerimiz mini yarışmalarımız oldu. Bugün saat 15:00’de Kocatepe Parkı’nda ki Atatürk Anıtına çelenk koyma basın bildirisinin açıklanmasıyla 5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri icra edilecek. Ardından saat 15:30’da Rıza Çerçel Salonu’nda protokol üyelerinin davetli olduğu bir kokteylimiz olacak. Orada da avukatlık mesleğinin Baroların güncel meseleleri konuşulacak. Akşamında da sadece meslektaşlarımızın katılacağı usulünce eğlenilebilecek yemekli bir program düzenledik. Tüm meslektaşlarımız aileleriyle birlikte davetliler. Bu haftayı bu şekilde bitireceğiz.” dedi.
“KONSER VE TİYATRO
GÖSTERİSİ SUNULACAK”
Avukatlar Haftasına özel bir tiyatro ve konser etkinliği planlandığını ancak meslektaşlarının mesleki icraatları sonucu geciktiğini aktaran Şahin, “Bu ay içerisinde arkadaşlarımızın çok büyük özveriyle hazırladıkları Otogargara isimli tiyatro eseri iki kez sahnelenecek. Telif hakları konusunda problem yaşanmaması için izin alındı. En kısa sürede üzerinde titizlikle çalıştığımız TSM korumuzun konserini ilimizin istifadesine sunacağız.” diye konuştu.
“Adil yargılamanın olmazsa olmazı avukatlardır” diyen Şahin sözlerine şöyle devam etti:
“Her yeri geldiğinde tekrar ediyoruz. Adil yargılamanın olmazsa olmazı avukatlardır. Avukatın olmadığı yerde yargılama kuru bir ifadeden ibarettir. Avukatların güçlü olarak adil yargılanma içerisinde ki savunmalarını gerçekleştirmesi için bağımsız güçlü barolara ihtiyaç vardır. Barolarımızın kimliklerini, üniter yapılarını muhafaza ederek meslektaşlarımızın haklarını korumalarıyla ancak savunmanın, insan haklarının olmazsa olmaz prensiplerinden savunma hakkının gerçekleşebileceğini düşünüyor ve buna inanıyoruz. O nedenle avukatlık mesleğinin gerektirdiği itibara bir an önce kavuşup kalitenin arttırılması Baroların bu anlamda hak ettikleri rolü almaları için biz gayret içerisindeyiz bu gayretin aynı zamanda devletin ilgili mercilerinden özellikle yargıdan beklediğimizi belirtmek istiyorum.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi