Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Acil Servis’te 3 ayrı bölüm olacak

Acil Servis’te 3 ayrı bölüm olacak
Acil Servis’te 3 ayrı bölüm olacak

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, görevdeki birinci yılını basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda değerlendirdi. Hastane ve sağlık hizmetlerinin geliştiğini anlatan Erenoğlu, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin Acil Servis girişlerinin “yeşil”, “sarı” ve “kırmızı” şeklinde 3 bölüme ayrılacağını belirtti

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, göreve başladığı 2 Kasım 2012 ile 7 Kasım 2013 arasında geçen süreçte yaşanan gelişmeleri, bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Sağlık çalışanları ile birlikte önemli ve güzel işlere imza attıklarını belirten Erenoğlu, ilçe hastaneleri ile birlikte sağlıkta kalitenin artırıldığına dikkat çekti.
YEŞİL, SARI VE KIRMIZI ALANLAR
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin Acil Servis girişinde hastanın durumunun ağırlığına göre farklı bölüm uygulaması yapılacağını belirten Erenoğlu, Acil Servis’e müracaat edenlerin mağduriyetlerinin ortadan kaldırılacağını kaydetti. Erenoğlu, “En fazla tartıştığımız konu Acil Servis meselesidir. 3 bölüme ayrılması gerekiyor. Acil giriş, biraz daha acil giriş ve normal hasta girişi şeklinde düzenlenecek. Hepsi ayrılacak. Burası küçük bir ilçe devlet hastanesi değil. Hekimlerimiz de geldi. Bu sorun çözülecek. Yeşil alan ayakta olan hasta, gribal enfeksiyon, sarı alan bakılmazsa tehlike arz edecek hasta, kırmızı alan ağır, mutlak surette müdahale edilmesi gereken hasta olarak düzenlenecek” dedi.
HEKİM SAYISI YETERSİZDİ
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Yöneticisi Hasan Arslan da “Acil Servis bizim vitrinimiz. Afyonkarahisar’ın nüfusundan fazla acil servis hastamız oldu. Takdir edersiniz ki 4 uzman, 2 pratisyen hekim çalışıyordu. Eksikliği uzman hekimlerle tamamladık. Şu anda yeşil alanı açtık, sarı ve kırmızı alan aynı yerde, yeşil alan ayrı yerde olacak. Hasta grupları uygulaması başladı. Sarı ve kırmızı alanı da ayırmak bizim hedefimiz” diye konuştu.
ACİL VE POLİKLİNİK
HİZMETİ 700 BİNİ GEÇTİ
Devlet Hastanesi ve diğer kamu hastaneleri ile ilgili bilgiler veren Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, “Muayene sayılarından bahsetmek gerekiyor. Özellikle Afyon Devlet Hastanesi’nin acil servisinde bir yıl içinde 192 bin hasta bakıldı, poliklinik hizmetlerinden bir yıl içinde 632 bin hasta yararlandı. Neredeyse Afyon nüfusuna yakın sayıda hastaya hizmet vermişiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Tasarruf ve çalışma ile borçlar eridi

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu,
tasarruf yaparak ve daha çok çalışarak borçları erittiklerini belirtti

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, önemli derecedeki bir borcun üstesinden tasarruf sayesinde geldiklerini belirtti. Erenoğlu, “Firmalara borç ödemeleri 183 gün yani 6 ay geriden gidiyordu. Şu anda bizim hiçbir firmaya borcumuz bulunmamaktadır. Hatta hatırı sayılır oranda da paramız bulunmaktadır. Kamu Hastaneler Kurumunun verdiği Borç Tablosuna göre 20 milyon 788 bin TL borcumuz bulunuyordu. Temmuz ayı itibari ile borç tablosunu sıfırlamış durumdayız. Firmalara karşı eliniz güçlü ise tıbbi ve sarf malzeme alımlarınız da ki pazarlık payınız üst düzeyde olur, düşük maliyette ve hızlı bir şekilde alırsınız. Taşeron Firma alımları hariç sarf ve tıbbi alımlarda geçen yıla göre yüzde 27 oranda daha düşük maliyette alınmıştır. Bütçemizin 130 trilyon olduğu düşünüldüğünde ise 27 çok iyi bir rakam olduğunu görebilirsiniz” dedi.
ELEKTRİK VE YAKIT KALEMLERİ
Erenoğlu, şöyle devam etti:
“Afyon Devlet Hastanesi’nin aylık 222 bin olan elektrik giderleri 172 bine düşürülmüştür ki aynı dönem nükleer tıp cihazı, MR cihazı da hizmete girmiş olmasına rağmen elektrik tasarruf yapılmıştır. Yine ilçe hastanelerimizden Bolvadin Devlet Hastanesinde fuel oil kullanılırken doğalgaza bir aylık süre içinde geçilmesi düşünülüyor. Bunun yanında enerji tasarrufuna yönelik önemli bir adımda Bolvadin Devlet Hastanesinin yalıtımı yoktu, mantolama ihalesi yapıldı. Önümüzdeki günlerde bu faaliyetimizi neticelendireceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

“Vatandaş olarak
eyleme katıldım”

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, Rabia Platformu’nun eylemine katılmasıyla ilgili eleştirileri yanıtladı. Erenoğlu, “Sivil toplum örgütleri davet etti, katıldık. Yemek yiyeceğimiz saatte eyleme katıldık. Vatandaş olarak darbelere karşıyım. Mesai saatleri dışında başka arkadaşlar da eyleme katılırsa saygı duymamız gerekir” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Erenoğlu, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici’ye, Başhekim Mehmet Duran’a, il yöneticilerine ve basın mensuplarına teşekkür etti.

HEDEFLER NELER?

Ayhan Erenoğlu: “Hedeflerimizin başında çalışanlarımızın çocukları için bir kreş yapmak geliyor. Çalışanlarımız bizler için değerli. Bizim onlara verdiğimiz değerle yaptıkları hizmette aynı oranda artacağına inanıyoruz. Bu nedenle Doğum Evinin taşınmasıyla birlikte şartlarımızı zorlayarak bir kreş yapacağız. Diğer taraftan 2014’ün sonu itibariyle Dinar Devlet Hastanesi ile Zübeyde Hanım Doğum ve Çocuk Hastanesinin devam eden inşaatlarını tamamlayıp, yeni yerlerinde halkımıza hizmet vereceğiz. Afyon Devlet Hastanesi’nin çatı sorunu gündemimizde. Bu konuda da gerekli çalışmalar başladık.”