Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AEV, 134 gence burs sağladı

AEV, 134 gence burs sağladı
AEV, 134 gence burs sağladı

Afyon Eğitim Vakfı, 2010-2011 eğitim döneminde 134 öğrenciye burs sağladı. Vakıf’ın İdare Müdürü Sinan Temurtaş, Afyon Eğitim Vakfı’nın eğitimden kültüre kadar pek çok dalda hizmet verdiğini söyledi

Başarılı ve ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine maddi katkıda bulunmak amacıyla kurulan Afyon Eğitim Vakfı, 2010-2011 eğitim döneminde 134 üniversite öğrencisine burs sağladı. Afyon Eğitim Vakfı İdare Müdürü Sinan Temurtaş, burs sağlanan öğrenci sayısının 2009-2010 eğitim döneminde 120 olduğunu, 2010-2011 eğitim döneminde bu sayının arttığını söyledi. 1986-1987 eğitim döneminde 47 öğrenciye burs vererek yola çıktıklarını hatırlatan Temurtaş, bugüne kadar toplam bin 725 öğrenciye burs sağladıklarını, burs sağladıkları bazı öğrencilerin de meslek sahibi olduktan sonra AEV’e katkı sunduklarını aktardı.
Ekim’den Haziran’a kadar
Burs almak isteyen üniversite öğrencilerinin başvurularının Eylül ayının sonuna kadar kabul edildiğine dikkat çeken Temurtaş, bursun Ekim ayında verilmeye başlandığını, Haziran’a kadar devam ettiğini belirtti. Temurtaş, burs verilen öğrencide aranan şartların alttan ders almamak, vatana ve milletin değerlerine karşı gelmemek, disiplin suçu işlememek olduğunun altını çizdi.
Temurtaş’tan sitem var
Temurtaş, bir sitemini de şöyle dile getirdi:
“Afyonkarahisar merkezdeki işadamlarından taleplerimize yeteri kadar karşılık alınmıyor. Afyon merkezde tabiri caizse modern dilencilik yapıyoruz. Bazı işadamlarının sekreterlerine not bırakıyoruz, ‘Döneriz’ diyorlar. Ama bir daha arayan soran olmuyor.”
Kültürel birikime değer veriliyor
Afyon Eğitim Vakfı olarak kültürel faaliyetlere de önem verdiklerini vurgulayan Temurtaş, bu bağlamda Afyonkarahisar Türküleri ile halk ozanı Ömer Yarşi’nin eserlerini CD ve kasetlerde yayınladıklarını, tüzük gereği kültürel birikimin yeni kuşaklara aktarılması noktasında da hareket ettiklerini söyledi.
Çelenk hizmeti verdiklerini de hatırlatan Temurtaş, bu hizmeti de makbuz karşılığı verdiklerini, alınan tüm ücretlerin üniversiteli gençlerin tahsili için harcandığını belirtti.
Afyon Eğitim Vakfı hakkında
Afyon Eğitim Vakfı 13 Nisan 1987 tarihinde Orhan Yavuz, Asım Kocabıyık ve Nijad Bilge tarafından kuruldu. Afyon Eğitim Vakfı, maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin eğitim, öğretim, sosyal ve sağlık ihtiyaçları ile bilim ve sanat alanlarında çalışma ve araştırma yapanlara parasal yardımlarda bulunmak, yeni kaynaklar sağlayarak okul, spor ve sağlık tesisleri kurmak, böylece Türk gençliğinin geleceğine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi Mermercilik Yüksek Okulu binası AEV tarafından yapılarak üniversiteye kazandırıldı. 1996 yılında inşaatına başlanılan AEV TED Afyon Koleji ilk ve ortaöğretim okulu 1999- 2000 yılında eğitime açıldı. (Kocatepe)