Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afet sigortasını mutlaka yaptırın

Afet sigortasını mutlaka yaptırın

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Afetlere Hazırlık Yılı projesinde bu ayın temasının “Afet Sigortası”olarak belirlendiğini söyledi. Buldan, AFAD’ınKasım ayı süresince vatandaşlara evlerini, araçlarını, işyerlerini ve tarım arazilerini afetlere karşı sigortalatma çağrısı yaptığını açıkladı

 

AFAD İl Müdürü Mehmet Buldan, Türkiye de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından başlatılan Afetlere Hazırlık Yılının, beşinci ayına girdiğini dile getirdi.
“AFETLERE KARŞI SİGORTA ÇAĞRISI”
Afetlere Hazırlık Yılı projesinde bu ayın temasının “Afet Sigortası” olarak belirlendiğini bildiren Budan, “Halk arasında ‘canın yongası’ olarak tanımlanan maddi varlıklara gelebilecek zararın, afet sigortası ile karşılanması, bu sayede afet etkilerinin azaltılması amaçlanıyor. AFAD, Kasım ayı süresince vatandaşlara evlerini, araçlarını, işyerlerini ve tarım arazilerini afetlere karşı sigortalatma çağrısı yapıyor. Bu ayın teması nedeniyle AFAD, vatandaşlara ‘canın yongasını’ korumak için afetlere karşı sigorta çağrısı yapıyor. Vatandaşları, DASK ve TARSİM ile hem evlerini hem de tarlalarını maddi güvence altına alabilecekleri konusunda bilgilendiriyor.” dedi.
“DASK’LA OLASI EV HASARLARI KARŞILANIYOR”
Afetlerden kaynaklanan hasarları teminat altına alan farklı sigorta sistemlerinden birinin de Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) olduğunu belirten Buldan, “Deprem ve depremden kaynaklanan yangın, infilak, yer kayması ve tusunami risklerine karşı sigortalı konut sahiplerine maddi güvence sağlıyor. DASK, ister oturulamaz durumda isterse kısmî hasarlı olsun, bina zararını en hızlı şekilde karşılayarak yaşamın normale dönmesine aracılık ediyor. Konutlar, özel sigortalar yaptırılarak deprem dışındaki afetlere karşı güvence altına da alınabiliyor. AFAD, depreme karşı konut sigortası oranının artırılması için uzun süredir çalışıyor. DASK ve AFAD işbirliği ile düzenlenen ‘Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor Projesi’, depreme yönelik güvenceli ve sigortalı bir hayatı yaygınlaştırmaları için yerel sivil toplum kuruluşlarını harekete geçiriyor. Yarışma kapsamında uzun soluklu, farkındalık oluşturan ve Zorunlu Deprem Sigortası oranlarını yükselten projeler gerçekleştiriliyor. Bu yıl sekizincisi düzenlenen yarışmaya 24 AFAD İl Müdürlüğü katılıyor. TARSİM tarım alanlarında meydana gelen don, aşırı yağış gibi afetler sonucu oluşan hasarları karşılıyor.” ifadelerini kullandı.