Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afro-Afyon Birliği kuruldu

Afro-Afyon Birliği kuruldu

Afrika ülkelerinden gelen ve AKÜ’de eğitim gören misafir öğrenciler tarafından Afro-Afyon Birliği adı altında birliktelik kuruldu

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’de önlisans, lisans ve yüksek lisans seviyelerinde eğitim görmekte olan Afrika ülkelerinden gelen misafir öğrenci heyetini makamında kabul etti.
Ziyarette Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrencisi Abdraman Moussa, Afrika kökenli öğrenciler olarak Afro-Afyon Birliği adı altında bir birliktelik kurduklarını ve bu çatı altında çeşitli faaliyetler düzenleyeceklerini belirterek, üniversite yönetiminin desteğini talep etti.
“659 ÖĞRENCİYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ”
Rektör Karakaş ise AKÜ’nün toplam 57 ülkeden 659 misafir öğrenciye ev sahipliği yaptığını belirterek, AKÜ bünyesinde Afrika ülkelerinden gelen toplam 68 misafir öğrencinin bulunduğunu kaydetti. Rektör Karakaş, görüşmede ayrıca misafir öğrenciler heyetinin talep, şikâyet ve önerilerini dinledi. Karakaş, ayrıca misafir öğrencilerin sorun ve taleplerine ilişkin çözüm üretilmesi konusunda çeşitli vesileler ile bir araya geldiklerini de belirtti.
Gerçekleştirilen ziyarette AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Yabancı Öğrenci Bürosu Sorumlusu Öğretim Görevlisi Burak Olur da hazır bulundu.