Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileri kadın eczacılar ile buluştu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, eczacılık öğrencilerini kadın meslektaşlarıyla buluşturdu

 

Çevrim içi düzenlenen etkinliğe konuk olan Eczacı Şeyda Gönülalan ve Eczacı Melike Akcan, mesleki tecrübelerini AFSÜ Eczacılık Fakültesi öğrencileriyle paylaştı.
Etkinlikte, yardımcı eczacılığın ve mesul müdürlüğün ne olduğu konusunda açıklamalarda bulunan konuklar, serbest eczacılıktaki rahat işyeri algısının yanlış olduğunu vurguladılar. Hamilelik ile birlikte ve özellikle doğum sonrasında kadın eczacıların işlerine hemen geri dönmek zorunda kalmasının bu zorluklardan biri olduğunu ifade eden konuklar, bu ve benzeri konularda düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdiler.
Eczane açtıktan sonra ya da yardımcı eczacılık yaparken lisans eğitiminde verilmeyen farklı uzmanlıkların ve tecrübelerin gündeme geldiğini belirten konuklar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği konusunda ilerleme kaydedilerek daha adaletli ve güzel 8 Martlarda buluşma temennisini paylaştılar.
Etkinlik, konuşmaların ardından AFSÜ Eczacılık Kulübü akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ekrem Murat Gönülalan’ın konuklara teşekkür ederek bütün katılımcıların Kadınlar Gününü kutlaması ile sona erdi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti