AFSÜ Öğrencileri Engelsiz Yaşam İçin Sahada
AFSÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez- Ortez Programı tarafından Engelsiz Yaşam İçin Ortez ve Protez Farkındalığı başlıklı etkinlik düzenlendi.
Afium Outlet ve Eğlence Merkezinde düzenlenen etkinlikte Ortopedik Protez- Ortez Programı öğretim üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Erdal Horata, Dr. Öğr. Üyesi Gülay Madan, Öğr. Gör. Pakize Nurgül Sarı ile Fzt. Tekniker Özlem Çolaker ve öğrenciler görev aldı.
Toplumda ortez ve protez uygulamalarına yönelik farkındalık oluşturmak, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmaya yönelik çözümleri tanıtmak ve Ortopedik Protez Ortez öğrencilerinin mesleklerini tanıtmaları amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bilgilendirme standı kuruldu.
Stantta ziyaretçilere ortez ve protez uygulamalarının bireylerin günlük yaşam aktivitelerine katkıları anlatıldı ve cihazlar tanıtıldı. Katılımcılara, ortopedik protez ve ortezlerin kullanım alanları, üretim süreçleri ve bireylerin bağımsız yaşamlarına sağladığı katkılar hakkında detaylı bilgiler verildi.
Öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen uygulamalı anlatımlar sayesinde ziyaretçiler, kullanılan materyaller ve cihazlar hakkında yakından bilgi edinme fırsatı buldu.
Bakmadan Geçme

