Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de lösemi konuşuldu

AFSÜ akademisyenleri, öğrencilerin lösemi

AFSÜ akademisyenleri, öğrencilerin lösemi hakkında merak ettiği soruları cevaplandırdı

 

“Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında AFSÜ Genç Kızılay Topluluğu tarafından AFSÜ Tıp Fakültesi Yeşil Salonu’nde etkinlik düzenlendi
AKADEMİSYENLER
LÖSEMİYİ ANLATTI
Etkinlikte; AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Çocuk Hematolojisi Kliği Sorumlu Hekimi Doç. Dr. İbrahim Eker “Pediatrik Lösemiler” ve Atatürk SHMYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Öğretim Görevlisi Serkan Şen “Dünyada ve Ülkemizde Kan Bağışçılığı” başlıklı sunumların gerçekleştirdi. Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın’ın da katıldığı etkinlikte, sunumların ardından Doçent Dr. Eker ve Öğretim Görevlisi Şen ile Çocuk Hematolojisi Kliniği Sorumlu Hemşiresi Agit Kulat, katılımcıların lösemi ve lösemili çocuklarla ilgili sorularını cevapladı.
“BÜTÜNCÜL YAKLAŞIMLI
TEDAVİ SÜRECİ
OLUMLU ETKİLİYOR”
Doçent Dr. İbrahim Eker, AFSÜ Çocuk Hematolojisi Kliniğindeki bütüncül hemşirelik bakımı uygulaması ile lösemili çocukları beden, ruh, zihin ve çevreleri ile bir bütün olarak kabul edip tedavi ve bakımlarında bunu mutlaka göz önüne aldıklarını söyledi. Söz konusu yaklaşımın tedavi süreçlerini olumlu etkilediğini belirten Eker, böylece tedavinin başarı şansının da arttığını vurguladı. Dr. İbrahim Eker, AFSÜ Çocuk Hematolojisi Kliniğinin sahip olduğu imkânlar ile Türkiye’nin bu alandaki sayılı merkezlerden biri olduğunu dile getirerek klinikte sadece Afyonkarahisar’a değil çevre illerde yaşayan lösemili hastalara da hizmet verdiklerini kaydetti.
“KAN BAĞIŞ ORANI
YETERLİ DEĞİL”
AFSÜ Genç Kızılay Topluluğu Danışmanı Öğretim Görevlisi Serkan Şen, Türkiye’de bağışlanan kan miktarının ihtiyaç duyulanın altında olduğunu belirterek kan bağışçılığı bilinci oluşturucu etkinliklerin önemine işaret etti. Topluluk olarak her yıl AFSÜ Zafer Sağlık Külliyesinde hayata geçirdikleri kan bağışı kampanyası ile bu konuda verimli bir çalışma yaptıklarını hatırlatan Şen, bu seneki kampanyadaki bağışlarından dolayı tüm AFSÜ öğrencilerine teşekkür etti.
ETKİNLİK PLAKET
VERİLMESİYLE SONA ERDİ
Etkinliğin ardından Türk Kızılayı Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Yakın tarafından Afyonkarahisar ve bölgesine sundukları sağlık hizmetleri ile AFSÜ Genç Kızılay Topluluğuna katkıları sebebiyle Doçent Dr. İbrahim Eker’e plaket takdim edildi. Topluluk öğrencileri tarafından da Rektör Yardımcısı ve AFSÜ Öğrenci Kulüp ve Toplulukları Kurul Başkanı Prof. Dr. Ümit Dündar’ın imzaladığı teşekkür belgeleri de Kızılay Başkanı Yakın’a ve konuşmacılara takdim edildi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti