Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AFSÜ’de mantar üretim tesisi çalışmaları sürüyor

AFSÜ öğretim görevlileri Düzce’deki

AFSÜ öğretim görevlileri Düzce’deki Üretim, Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde incelemelerde bulundu

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde görev alan akademisyenler AFSÜ’de yemeklik ve tıbbi mantar yetiştiriciliği için bir mantar üretim tesisinin kurulması amacıyla incelemelerde bulunmak üzere Düzce Üniversitesi’ni (DÜ) ziyaret etti. AFSÜ akademisyenleri Doç. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Dr. Öğr. Üyesi Amir Soltanbeigi, Öğr. Gör. Özlem Erdal Altıntaş ve Öğr. Gör. Emre Semiz, YÖK tarafından yürütülen “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı” kapsamında sağlık ve çevre alanında ihtisaslaşan DÜ’deki üretim, uygulama ve araştırma merkezlerinde incelemelerde bulundu.
Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin’in de eşlik ettiği ziyaret programının ilk durağında, DÜ Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya’dan bilgi alan AFSÜ heyeti, DÜ Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ederek, Merkez Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Çağlar Akçay ve Doç. Dr. Zübeyde Filiz Arslan ile tıbbi mantar üretim faaliyetleri konusunda istişarede bulundu.
DÜ Üretim Merkezini de ziyaret eden AFSÜ heyeti, Doç. Dr. Uğur Hasırcı’dan detaylı bilgiler aldıktan sonra DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ı makamında ziyaret etti.
AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un da önümüzdeki günlerde AFSÜ’nün yemeklik ve tıbbi mantar üretim tesisi kurma çalışmaları ile ilgili olarak gerçekleştirilebilecek iş birliği imkânlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere DÜ Rektörü Prof. Çakar ile bir araya geleceği öğrenildi.
>> Esra KÜÇÜKKURT’un haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti