Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AFYAŞAD Şehirde En Fazla Kültür Programı Yapan Tek Dernek”

AFYAŞAD ve Özel Rahmiye Sare Palalı Okulları işbirliğiyle Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına özel olarak düzenlenen yarışmanın ödül töreni yoğun ilgi gördü. AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, törende yaptığı konuşmada, “Özellikle Afyonkarahisar’da en fazla kültür programı yapan tek derneğiz.” dedi.

AFYAŞAD ve Özel Rahmiye

 

 

 

“AFYAŞAD Şehirde En Fazla Kültür Programı Yapan Tek Dernek”

Afyonkarahisar Yazarlar ve Şairler Derneği (AFYAŞAD) ile Özel AEOSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji ve Türkeli Gazetesi iş birliği ile düzenlenen Cumhuriyet konulu şiir yarışmasının ödül töreni Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Törene; Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, Türkeli Gazetesi ve Rahmiye Sare Palalı Koleji sahibi Önder Artuk, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Adalet Atacan olmak üzere AFYAŞAD Üyeleri, öğrenciler ve şiir severler katıldı. Katılımım yoğun olduğu programda duygu dolu anlar yaşandı.

“AMACIMIZ MİLLİ DEĞERLERİMİZİ YAŞAYAN NESİLLERİN YETİŞMESİ”

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay yaptı. Günay, “Dernek olarak amacımız millî, insanî, ahlakî ve manevî değerlerimizi yaşayan, koruyan, çok okuyan, yazan, bilgi ve teknoleji üreten gerektiğinde ise vatanı, milleti, dini ve bağımsızlığı için canını seve seve veren nesiller, şairler ve yazarlar yetiştirmektir. Gazze’de masum insanlara, kadınlara ve çocuklara karşı yapılan soykırım ve toplu katliamlar malumdur. Filistin ve Kudüs meselesi Arap’tan çok Türk Milletinin meselesidir. Çünkü Filistin tarihte ilk Müslüman Türk Devleti olarak bilinen ve 868 yılında kurulmuş olan Tulunoğulları Türk devleti zamanından beri 950 yıl süre ile Türk hâkimiyetinde kalmış bir toprak parçasıdır. Bu bölgede sıra ile, Tulunoğulları, Akşitler, Büyük Selçuklular, Eyyübiler, Memlüklüler ve Osmanlılar 1916 yılına kadar hüküm sürmüştür. Tulunoğulları, Eyyübiler ve Memlüklülerin Arap kaynaklarında devlet olarak adları ‘ed devletüt-türkiyye’ diye geçer. Gazze’yi savunmakla Afyonkarahisar’ı, Ankara’yı savunmak açısından bizim için hiçbir fark yoktur. Biz bu toprakları ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.’ anlayışıyla şehit kanlarıyla vatan yapmışızdır.” dedi.

“ANADOLU’DA BİN YILDIR YAŞAYAN TEK MİLLET TÜRKLERDİR”

Dernek Başkanı Günay, sözlerine şöyle devam etti:

“Anadolubir devletler ve milletler mezarlığıdır. Anadolu’da bizden önce, Etiler, Hititler, Frigler, Lidyalılar, Rumlar yaşamış, Bizans, Roma, Selçuklu gibi büyük devletler kurulmuş ve bu devlet ve milletlerin tamamı yok olmuşlardır. Anadolu’da halen hayatta olan ve bin yıldır yaşayan tek millet Türklerdir. Ülkemize, bayrağımıza, birlik ve bütünlüğümüze sahip olmazsak bizi de bu bölgede yaşatmazlar dedi. Kendilerine özellikle destek olan Türkeli Gazetesi ve bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Afyon basınına teşekkür eden Günay, özellikle bizlere her zaman destek olan Kadınana Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’na özel olarak teşekkür ederiz.”

“İLİMİZDE EN FAZLA KÜLTÜR PROĞRAMI YAPAN TEK DERNEĞİZ”

AFYAŞAD’ın kuruluş tarihi olan 15 Ekim 2021 tarihinden itibaren 8 kitap yayımlayan, şehirde ilk defa düzenlenen Kadınana Paneli olmak üzere çeşitli yarışmalar, ahde vefa ve anma programları yaptığını belirten Günay, şunları kaydetti:

“Dernek olarak valilik oluru ile okullarımızda bine yakın Millî Mücadele Semineri veren tek kültür derneği olduk. Sayın Valimiz törenlerde kürsüye çağrılırken ‘Kadınana Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı’  şeklinde anons edilmesi, Kadınanalık kavramını ilimizde yeniden gündeme getirip yaşamasına katkı sağlayan bir dernek olarak bizleri mutlu etmektedir.”

“CUMHURİYETİMİZİN 2. ASRINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLUYORUM”

Programın son konuşmasını Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, yaptı.

Keklik, şunları söyledi: “Milliyet tarihimizin dönüm noktasını teşkil eden milli mücadelenin İstiklal ’in şehri Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu şehirde Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında büyük bir coşkuyla büyük bir mutlulukla karşıladık ve kutlamaya devam ediyoruz. Çok özel ve çok anlamlı bir programda olmaktan son derece mutluyum. Cumhuriyetimizin ikinci asrını en içten dileklerimle kutlarken Cumhuriyetin kazanıldığı Afyonkarahisar’dan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere canıyla kanıyla bu vatanı bize emanet eden fedakâr atalarımızı şükranla anıyorum.” Ozan Halit Kara’nın vatan ve millet sevgisi temalı türküleri ilgiyle dinlendi. Altın ödüllü şiir yarışmasında, liseler dalında TOKİ Sosyal Bilimler Lisesinden Cavit Eren Akpınar birinci olurken Akpınar’ı Özel Genç Kalemler Anadolu Lisesinden Baytullah Taşpınar ve Dinar Fen Lisesinden Ümran Kiraz izledi. Ortaokullar dalında birinciliği İhsaniye Gazlıgöl Ortaokulundan Zehra Soytürk, ikinciliği Hüseyin Sümer Ortaokulundan Ahmet Yağız Ceren, Üçüncülüğü ise Merkez Fethi bey Ortaokulundan Hatice Zengin elde etti.

“AFYAŞAD Şehirde En Fazla Kültür Programı Yapan Tek Dernek”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti