Afyon'da 20 Bin Metrekarelik Alan Kaderine Terk Edildi
Afyonkarahisar'ın Güvenevler Mahallesi'nde vatandaşlar, yaklaşık 20 bin metrekarelik yeşil alan olarak ayrılan belediyeye ait arazinin uzun süredir atıl durumda beklediğini belirterek, alanın park ve dinlenme alanı olarak düzenlenmesini talep etti.
Kocatepe Gazetesi WhatsApp İhbar Hattı'na ulaşan mahalle sakinleri, Türk-İş Konutları, Milsa Park, Gülistan Camii, Birikim Okulları ve Afyon Finans Merkezi arasında bulunan belediyeye ait alanın 2024 yerel seçimleri öncesinde çevre duvarlarının örüldüğünü, ancak daha sonra herhangi bir çalışma yapılmadığını öne sürdü.
Vatandaşlar, seçimlerin ardından geçen yaklaşık 2,5 yıllık süreçte arazinin atıl vaziyette kaldığını ifade ederek, bölgede yaşayanların ortak kullanımına sunulacak bir yeşil alan oluşturulmasını istedi.
Mahalle sakinleri, söz konusu alana çim ve ağaçlandırma çalışması yapılmasının yanı sıra yürüyüş yolu, oturma bankları ve çocukların da faydalanabileceği sosyal donatıların kazandırılmasının bölgeye önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Yaklaşık 1.500 kişinin yaşadığı bölgede yeşil alan ihtiyacının bulunduğunu dile getiren vatandaşlar, yetkililerden alanın bir an önce düzenlenerek hizmete açılması için gerekli çalışmaların başlatılmasını talep etti.
Bakmadan Geçme
