Afyon'da Gençler, Yaşadığı Çevreye Değer Katacak
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi'nin eşgüdümünde yürütülen Genç Ar-Ge çalışmaları kapsamında, öğrencilerin görüş ve önerilerinin alınmasına yönelik Genç Ar-Ge İstişare Toplantısı gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci’nin başkanlığında düzenlenen toplantıya Müdür Yardımcısı Musa Dinçgez, Şube Müdürü Hayati Duman, Ar-Ge ekibi ile 6 lise düzeyinden Genç Ar-Ge ekiplerinde 8 öğretmen ve 20 öğrenci katıldı.
Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, ele alınan proje başlıkları üzerinde Genç Ar-Ge öğrencilerinden gelecek görüş ve önerilerin son derece kıymetli olduğunu, gençlerin bakış açısının projelere yön vermede belirleyici bir rol üstlendiğini ifade etti. İl Müdürü Miraç Sünnetci, “Tüket, Değer Kat, Yaşat!” anlayışıyla yürütülen çalışmaların; gençlerin sadece tüketen değil, üreten, sorgulayan ve yaşadığı çevreye değer katan bireyler olarak yetişmesine katkı sunduğunu vurguladı.
Toplantı kapsamında; dijital bağımlılık, dil ve kültür yozlaşması, sosyal bağların korunması ve radikalizme karşı bilinç başlıkları üzerinde istişarelerde bulunuldu. Öğrencilerimiz, söz konusu konuları kendi yaşantıları, okul ortamları, aile ve çevre ekseninde değerlendirerek görüş ve önerilerini paylaştı; ayrıca okullarında yürütülen iyi uygulamalara ilişkin örnekler sundu.
Gerçekleştirilen istişarelerde, gençlerin bilinçli teknoloji kullanımı, milli ve manevi değerlerin korunması, sağlıklı sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi ve eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik önerileri ön plana çıktı.
Genç Ar-Ge çalışmaları kapsamında düzenlenen bu tür istişare toplantılarının yıl içerisinde devam edeceği, sahadan gelen görüşlerle güçlendirilmesi bu şekilde eğitim ortamlarında yaygınlaştırılması hedeflenmektedir.
Öğrencilerimizin aktif katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, verimli bir şekilde tamamlandı.