Afyon'da Yetiştiler Avrupa'da Derece Aldılar
Türkiye Muaythai Federasyonu Ege Bölgesi Başkan Vekili Serdar Şanlı, www.kocatepegazetesi.com'a yaptığı açıklamada muaythai branşının Afyonkarahisar'daki gelişim sürecini anlattı.

“GURUR VE MUTLULUK VERİCİ”
Şanlı, muaythai branşında Afyonkarahisar’da öncü olmanın mutluluk ve gurur verici olduğunun altını çizerek, “Ben bu sporda öncü olduğum için gurur duyuyorum. Afyon’a ilk geldiğimde muaythai ismini tanıtmak için belki 5 sene uğraştım. İlk önce yakın arkadaşlarımdan, onların çocuklarından başladım. Onları başarılı yaptım. Bunu anlata anlata bu zamana geldim. Şimdi lisedeki 100 gence ‘Muaythai nedir?’ diye sorsanız 80 tanesi bu sporu anlatır. Şanlı Spor Kulübü olarak, Serdar Şanlı olarak Afyon’da bunun öncülüğünü yapmaktan çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.
“50’DEN FAZLA MİLLİ SPORCU YETİŞTİRDİM”
2008’de kendine ait salon açarak milli takıma sporcu yetiştirdiğini ifade eden Serdar Şanlı, “2008’de Şanlı Spor Kulübü’nü kurduktan sonra 50’nin üzerinde milli takıma sporcu verdim. Bende milli takımda 50’nin üzerinde antrenörlük yaptım. Şu anda milli takımda teknik direktörlük yapıyorum. Aynı zamanda Muaythai Federasyonu Ege Bölgesi Başkan Vekili olarak başkanlığını yapıyorum.” şeklinde konuştu.