Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Afyon dernekleşmede örnek – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Afyon dernekleşmede örnek

Dernek başkanlarını bilgilendirme ve tanıştırma amacıyla İl Dernekler Müdürlüğü’nce düzenlenen toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, dernek çalışma ve faaliyetlerinde, özellikle hayır işlerinde Afyonkarahisar’ın örnek konumda olduğunu söyledi

İl merkezinde kurulu ve faaliyette bulunan derneklere yönelik iş ve işlemlerle ilgili Dernekler Yönetmeliğinde yapılan son değişikliklerin anlatıldığı ve dernek başkanlarını bilgilendirmek ve tanıştırmak amacıyla İl Dernekler Müdürlüğü’nce düzenlenen toplantı Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun katılımı ile RAM salonunda yapıldı.
DERNEKÇİLİKTE ECDAD İLERİ DÜZEYDE
Toplantının açılış konuşmasını İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök yaptı. Gök, toplantının amacı ile İl Dernekler Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Vali İrfan Balkanlıoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, derneklerin ve dernekleşmenin önemine dikkat çekti. Dernek ve dernekçiliğin, fedakarlık isteyen bir uğraş olduğuna değinen Vali Balkanlıoğlu; “Gelişmiş bir ülke olmanın göstergesi olarak da dernek kurmak idarenin ya da başka bir merciin iznine tabi değil. Yedi kişi bir tüzük hazırlayıp dernek kurduk diye mülki amire beyanname verildiği anda dernek kurulmuş oluyor. Şimdi memleketimizde örgütlü toplum içerisinde bir devlet organizasyonu var. Devlete bağlı kurumlar var. Birde sivil toplum örgütleri var. Bunlar dernekler, vakıflar gibi insanların çok çeşitli amaçlarla emeğini, parasını, zamanını harcadığı oluşumlardır. Ecdadımız, dernek ve vakıflar konusunda geçmişte çok çok ileri düzeydeymiş. Öyle ki evlere temizliğe giden hizmetçilerin, kaza sonucu ev sahibinin kıymetli bir şeyini kırması sonucunda onu ödemekle karşı karşıya kaldığında sıkıntıya düşmesin diye onları karşılayacak dernek ve vakıflar bile zamanında oluşturulmuş.” dedi.
AFYON HAYIRDA ÖNCÜ
Vali İrfan Balkanlıoğlu, günümüzde de artık birçok gelişmiş ülkede, derneklerin devlet sistemiyle ilerlediğini, devlet yönetiminin sivil toplum örgütleriyle yetkilerini paylaştığına işaret etti. Balkanlıoğlu, paylaşımın zorunlu olduğunu, Türkiye’de AB rüzgarı estikten sonra bu yönde çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Vali Balkanlıoğlu; “Sivil toplum örgütlerini her konuda karar alma süreçlerine dahil etme, yönetime katılma ve yönetişim olgusunu gerçekleştirme çalışmaları yapılmaktadır. O nedenle derneklere çok çok önem veriyoruz. Hemşehrimiz Dr. Mehmet Öz var. ABD’de medarı iftiharımız. Zaman zaman televizyonlara çıkar. O diyordu ki, ‘Şayet uzun yaşamak istiyorsanız, başkalarına yardım edin.’ Başkalarına yardım ettiğimiz zaman, yardım ettiğimiz insandan daha çok bu yardım bize fayda veriyor. İç dünyamızı rahatlatıyor, psikolojimizi düzeltiyor. Birçok sıkıntılarımızı ortadan kaldırıyor. Maddi, manevi her açıdan bize yarar sağlıyor. Böylece uzun yaşamanın sırrını elde etmiş oluyoruz. Günümüzde Afyonkarahisar hayır işlerinde bir hayli öncü durumunda. Hayır amaçlı birçok derneklerimiz var. Özürlülere ilişkin Engelliler Derneği var. Diyaliz hastalarıyla ilgili sorunları gideren dernekler var. Belli bir meslek erbabının dayanışma maksatlı kurduğu dernekler var. Her konuda dernek var.” diye konuştu.
DERNEK BAŞKANLARINA
PLAKET VERİLDİ
Dernek sayıları ve örgütlerin artışı ile derneklerin içinde gönüllü olarak yer alınması halinde ülke geleceğinin daha parlak ve güzel olacağını vurgulayan Balkanlıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Afyonkarahisar’da derneklerde çalışan sayısız hizmetler yapan, asla kendi kişisel çıkarı için çabalamayan dernek yönetim ve denetiminde bulunan arkadaşları bir kez daha kutluyorum.” Vali Balkanlıoğlu’nun konuşmasından sonra il genelinde faaliyetlerini sürdüren derneklerin başkanlığını 20 yılın üzerinde sürdüren Dernek Başkanlarına teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra Dernekler Kanunu ve Derneklerin yapmaları gereken konularla ilgili olarak İl Dernekler Müdürü Nuri Ahmet Gök tarafından toplantıya katılanlara bilgiler verilmesi ile toplantı sona erdi. Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Vali Yardımcısı Adem Uslu, AKÜ Rektör Yardımcısı Kemalettin Conkar, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Müdürleri, mahalle muhtarları, dernek başkanları katıldılar. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti